Skip Navigation Linksdetail

KVLONieuwsArtikel

Nieuwe directeur KVLO

KVLO Nieuws  |  30 oktober 2023

Het bestuur van de KVLO is blij te kunnen melden dat per 1 februari 2024 Eric Pardon start als nieuwe directeur van de KVLO. Eric volgt Cees Klaassen op, die op 29 oktober jl. vanwege pensionering afscheid heeft genomen van de KVLO.

Eric is een bevlogen LO-er met ruime ervaring in het (bewegings)onderwijs. Wij vertrouwen erop dat hij de KVLO de komende jaren met veel enthousiasme en inzet gaat leiden in het belang van onze leden en het bewegingsonderwijs. Hieronder stelt Eric zich aan jullie voor:

De rode draad in mijn leven: Sport, bewegen, lesgeven. Zwemmen, dat was mijn sport. Ik lag uren en uren in het water, maar ik stond (en sta) ook graag op het water: surfen en schaatsen als het even kon! Na mijn actieve zwemcarrière heb ik ook vele jaren langs de waterkant gestaan om zwemmers te trainen en coachen. Ook was ik in mijn tienerjaren zeilinstructeur, op de Loosdrechtse plassen. Zeillessen geven aan jeugd en volwassenen, dat is iets wat ik tot op de dag van vandaag met veel plezier doe.

Na mijn opleiding ALO Amsterdam ben ik mijn werkzame leven begonnen als leraar lichamelijke opvoeding (primair- en voortgezet onderwijs). Ik koester mooie herinneringen aan die tijd: de lol met de vaksectie, de bijzondere leerlingen en gebeurtenissen in de lessen die ik nooit zal vergeten. In deeltijd studeerde ik af in de Pedagogiek. Daarna kreeg ik de kans om als docent aan de HALO toekomstige docenten LO op te leiden. Hetzelfde deed ik aan de HAN, waar ik samen met een team een compleet nieuwe ALO heb mogen opzetten. In de loop der jaren verschoof mijn rol steeds meer richting leidinggevende functies in het hoger beroepsonderwijs. Bewegen en sport en onderwijs, daar heb ik ten diepste wat mee, en daar zit inhoudelijke achtergrond en interesse. Ik vind het een grote eer dat ik als directeur KVLO aan de slag kan. 

Ik ken de KVLO-organisatie als een betrouwbare, servicegerichte belangenbehartiger van het vak en het beroep lichamelijke opvoeding. We staan en gaan voor vakmanschap en kwaliteit in LO, met als doel: goed leren bewegen. Dit is een grote kracht en die moeten we behouden. Mijn ambitie is verder om de KVLO als herkenbare, zichtbare organisatie te blijven profileren en nog meer te versterken. Een organisatie die op eigentijdse wijze open staat voor elke vorm van samenwerking in het brede sociaal maatschappelijke veld rond bewegen, sport en gezondheid. Op zoek naar mogelijkheden om samen met partners te werken aan ‘een leven lang actief’. 

Ik kijk uit naar 1 februari!

Eric Pardon




Meer lezen over dit onderwerp? Klik op onderstaande tag voor meer artikelen: