Scholing en Kwaliteit

Themacertificaat Sport en bewegen

is ondergebracht onder het Vignet Gezonde School.

Vignet Gezonde School

Scholen die structureel aan gezondheid werken kunnen het Vignet Gezonde School aanvragen en zich profileren als Gezonde School. Daarmee laat je aan leerlingen, leerkrachten, ouders en anderen zien dat gezondheid op jouw school belangrijk is. Het Vignet Gezonde School bestaat uit meerdere gezondheidsthema’s met bijbehorende themacertificaten. Om het Vignet Gezonde School te behalen moet een school voldoen aan de wettelijke basisvoorwaarden en aan de criteria van minimaal één themacertificaat. De KVLO is als  partner van de Gezonde School betrokken bij het themacertificaat Bewegen en Sport.


Kinderen goed leren bewegen

Bewegen en Sport is één van de gezondheidsthema’s binnen het Vignet Gezonde School. Dit thema sluit naadloos aan bij de ambitie van de KVLO: kinderen goed leren bewegen. De KVLO heeft samen met NOC*NSF en NISB het themacertificaat Bewegen en Sport ontwikkeld en verzorgt de beoordeling van de aanvragen.  

Voor wie?
Scholen voor het primair onderwijs (inclusief het speciaal onderwijs), voortgezet onderwijs en middelbaar beroeps onderwijs kunnen het themacertificaat Bewegen en Sport aanvragen.

Criteria
Belangrijke criteria waar bij de toekenning van het themacertificaat Bewegen en Sport naar gekeken wordt:
  • voldoende en inhoudelijk goed verzorgde lessen lichamelijke opvoeding gegeven door een vakleerkracht
  • aandacht voor een actieve gezonde leefstijl en een structureel naschools beweeg- en sportaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders.

Meer informatie?
Wil je meer weten? Dan kan bij Gezonde School. Heb je vragen over het themacertificaat Bewegen en Sport  dan kun je contact opnemen met ton.winkels@kvlo.nl. Heb je vragen over het Vignet Gezonde School? Neem dan contact op met PGV Nederland via 030 - 252 30 04 of mail naar: vignetgezondeschool@pgvn.nl.
 

 

Ook middelbare scholen kunnen nu vignet Gezonde School aanvragen

December 2014
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
Video Voetbaldag Speciaal Onderwijs
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...