Log in op Mijn KVLO

ISF Wereld Kampioenschappen voor scholen VO

 

ISF (International Schoolsport Federation) is de internationale federatie van de officiŽle schoolsportorganisaties in de verschillende landen ter wereld. ISF organiseert internationale ontmoetingen in verschillende sportdisciplines met de bedoeling door onderlinge contacten de wederzijdse verhouding te bevorderen tussen leerlingen van het voorgezet onderwijs uit de gehele wereld.

 

Om het jaar komen de volgende sporten aan bod:

 

 • De traditionele teamsporten: voetbal, basketbal, handbal en volleybal vormen de basis van het sportieve programma en worden tweejaarlijks alternerend georganiseerd. Schoolteams en nationale selecties kunnen deelnemen aan deze kampioenschappen.
 • Atletiek, badminton, gymnastiek, oriŽntatieloop, ski, tafeltennis, veldloop, tennis, zaalvoetbal en zwemmen worden eveneens om de twee jaar gehouden.
 • Uitgezonderd voor badminton en zwemmen, waar enkel schoolteams aan deelnemen, zijn bij de andere toernooien wel nationale selectieploegen toegelaten mits ingeschreven onder de naam van een school en uit hetzelfde land.
 • De Gymnasiade omvat individuele wedstrijden in atletiek, gymnastiek en zwemmen en wordt om de 4 jaar georganiseerd. De Europese spelen met een gelijk programma als de Gymnasiade worden eveneens om de vier jaar georganiseerd, 2 jaar na elke Gymnasiade.

 

Voorwaarden

 

 1. Een school mag inschrijven voor een ISF WK ongeacht het feit of er deelgenomen is aan Olympic Moves in diezelfde sport!
 2. In de maand januari na sluiting van de inschrijving voor Olympic Moves zullen alle ingeschreven  scholen  een mail ontvangen met daarin een overzicht van de ISF WK's van het jaar daarop met daarbij de vraag of zij interesse hebben in deelname aan het WK dat dan het schooljaar daarop gehouden zal worden. Alle scholen krijgen ruim 2 maanden ( eind maart ) de tijd zich kandidaat te stellen. Een eventueel noodzakelijke voorronde moet dan voor de zomer georganiseerd worden zodat de scholen die zich plaatsen geruime tijd hebben om zich voor te bereiden op het WK. ( dus: sluiting inschrijving november 2013- mail ISF januari 2014-inschrijven bij KVLO voor ISF t/m maart 2014-voorronde voor de zomer 2014 )
 3. Bij meerdere geÔnteresseerden wordt onder auspiciŽn van de KVLO een selectiewedstrijd / -toernooi georganiseerd door de betreffende scholen zelf. Zij dienen tot deze organisatie te komen op dezelfde wijze als bij de regionale finales van de Olympic Moves schoolsport competitie.
 4. Kosten voor een selectiewedstrijd of -selectietoernooi komen voor rekening van de deelnemende scholen.
 5. De teamsamenstelling tijdens een selectiewedstrijd of -toernooi dient geheel conform de ISF reglementen te zijn. Dit houdt o.a. in dat de leerlingen in een bepaald team op dezelfde school of scholengemeenschap dienen te zijn ingeschreven.
 6. Elke deelnemende school dient vooraf een verklaring af te geven, ondertekend door de directie, waarin de directie bevestigt dat zij toestemming geeft voor deelname aan het WK bij winst van de selectiewedstrijd of het selectietoernooi EN waarin zij bevestigt dat de benodigde financiŽle middelen zijn gegarandeerd.
 7. De KVLO is namens Nederland lid van de ISF . De KVLO is daarmee intermediair tussen deelnemende scholen en de ISF organisatie. KVLO dient een deelnemende school officieel te nomineren. Inschrijving voor een ISF WK kan derhalve enkel en alleen via de KVLO.
 8. Nadat de inschrijving is geaccepteerd door de ISF houdt de KVLO de scholen op de hoogte middels het doorsturen van de bulletins die de ISF naar de KVLO stuurt. Deze worden ook altijd geplaatst op www.kvloschoolsport.nl