Evenementen

ISF WK VO

ISF Wereld Kampioenschappen voor scholen VO

 

ISF (International Schoolsport Federation) is de internationale federatie van de officiële schoolsportorganisaties in de verschillende landen ter wereld. ISF organiseert internationale ontmoetingen in verschillende sportdisciplines met de bedoeling door onderlinge contacten de wederzijdse verhouding te bevorderen tussen leerlingen van het voorgezet onderwijs uit de gehele wereld.

 

Om het jaar komen de volgende sporten aan bod:

  • De traditionele teamsporten: voetbal, basketbal, handbal en volleybal vormen de basis van het sportieve programma en worden tweejaarlijks alternerend georganiseerd. Schoolteams en nationale selecties kunnen deelnemen aan deze kampioenschappen.
  • Atletiek, badminton, gymnastiek, oriëntatieloop, ski, tafeltennis, veldloop, tennis, zaalvoetbal en zwemmen worden eveneens om de twee jaar gehouden.
  • Uitgezonderd voor badminton en zwemmen, waar enkel schoolteams aan deelnemen, zijn bij de andere toernooien wel nationale selectieploegen toegelaten mits ingeschreven onder de naam van een school en uit hetzelfde land.
  • De Gymnasiade omvat individuele wedstrijden in atletiek, gymnastiek en zwemmen en wordt om de 4 jaar georganiseerd. De Europese spelen met een gelijk programma als de Gymnasiade worden eveneens om de vier jaar georganiseerd, 2 jaar na elke Gymnasiade.
Als school kun jij je interesse voor een WK opgeven bij de KVLO. Je geeft sport en categorie door alsmede contactgegevens zoals naam docent en email.
Deze inschrijving loopt tot en met de maand maart in het jaar voordat het WK gehouden wordt.
De inschrijving voor de wk's van 2018 wordt gesloten per 31 mei 2017! Wil je daarna toch nog inschrijven dan kan dat alleen nog voor een wk waarin tot dan toe geen enkele school geinteresseerd was.
Neem daarvoor contact op met de afdeling schoolsport via
schoolsport@kvlo.nl .

Links:
Aankomende activiteiten
01
nov
Landelijke studiedag...
Agendapunt bekijken
01
nov
Basiscursus MRT deel A
Agendapunt bekijken
01
nov
Werkbijeenkomst PTA voor LO in de...
Agendapunt bekijken
Oktober 2017
1
2
3
5
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...