Dag voor Lichamelijke Opvoeding

Terug
KVLO | ApeldoornNaam aanbieder
KVLO
Datum
29 maart 2017
Locatie
Omnisport Apeldoorn – De Voortwaarts 55, 7321 MA Apeldoorn
Aanvang
09:00 uur (-18:00 uur)

Download van presentatiesAbstractboek

Direct bladeren kun je hier

en hier is het in pdf te downloaden!


Programma

Kun je hier downloaden als tekst en hier als blokkenschema.

 

Nieuws

Stands zullen er zijn van: Bosan, Sport'81 B.V., Bronsport, Janssen-Fritsen B.V., MQ B.V., Nijha, Sportservice Noord-Holland en natuurlijk de KVLO
---------------
Lees ook de nieuwsbriefspecials van 21/2 en 3/3
---------------
Nu gevalideerd door registerleraar.nl
---------------
Al 125 anderen gingen je voor… Mis het niet, schrijf je NU in voor de Dag voor LO!
---------------
Dagvoorzitters bekend
We zijn blij te melden dat Corina van Doodewaard en Remo Mombarg samen op 29 maart het dagvoorzitterschap van de eerste Dag voor LO zullen vervullen.
---------------
Op de Dag voor LO zullen er verschillende organisaties, producenten en dienstverleners aanwezig zijn met producten die interessant zijn voor de aanwezigen.
 
Onder andere Bosan, Sport ’81, Janssen-Fritsen, Bronsport en MQ schooltest zorgen voor een interessante markt!
---------------

Bijdragen zijn er van o.a. Lars Borghouts, Eralt Boers, John Dierx, Chris Hazelebach, Joris Hoeboer, Peter Iserbyt, Han Kemper, Tim van Kernebeek, Sebastiaan Platvoet, Amika Singh, Ivo Van der Spek, Niek van Venrooy en Sanne de Vries.

Teaser

 

Algemene introductie
Op 29 maart 2017 organiseert de KVLO de eerste Dag voor LO. De dag is als een platform bedoeld waar praktijk en onderzoek van het bewegingsonderwijs elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Onder de noemer Onderzoek ontmoet Praktijk wordt kennisuitwisseling gestimuleerd tussen docenten LO, onderzoekers, opleiders en beleidsmakers. Met deze dag wil de KVLO een extra impuls geven aan de kennisuitwisseling tussen wetenschap en praktijk.

Iedereen die interesse heeft of betrokken is bij de kennisontwikkeling, kennistoepassing of verspreiding van het vak LO is van harte welkom; van nieuwsgierige leerkrachten LO, opleiders, onderzoekers tot beleidsmakers betrokken bij het vakonderwijs uit Nederland en Vlaanderen.

De dag staat in het teken van het thema


‘Goed leren bewegen: basis voor een leven lang bewegen’.


Er zal zowel aandacht zijn voor bewegingsonderwijs in het primair onderwijs als in het voortgezet onderwijs.

 

Programma
Rond het thema ‘Goed leren bewegen: basis voor een leven lang bewegen’ staat op deze conferentie de fundamentele rol centraal van het bewegingsonderwijs voor het leren bewegen van kinderen en jongeren. Op welke manieren wordt de waarde van goed leren bewegen door onderzoek en praktijkkennis ondersteund?

Er is veel gaande op het gebied van kennisontwikkeling voor bewegingsonderwijs en schoolsport. Bij hogescholen, universiteiten en kennisinstituten wordt steeds meer praktijk- en beleidsgericht onderzoek gedaan naar het bewegingsonderwijs en goed leren bewegen in en om de school. Door gericht onderzoek kan het goed leren bewegen op school en het werk van leerkrachten worden voorzien van een steviger kennisbasis.

Goed leren bewegen was vanzelfsprekend het verbindende thema in de Kennisagenda 2015-2020 die de KVLO eind 2014 uitbracht. Leren bewegen heeft een prominente plaats gekregen op de Kennisagenda praktijkgericht sportonderzoek eind 2015 samengesteld op initiatief van Regieorgaan SIA, het Hogescholen Sportoverleg (HSO) en het Kenniscentrum Sport. Ook in de onlangs gepubliceerde Nationale Kennisagenda Sport en Bewegen - Van traplopen tot podium worden leerprocessen in sport en bewegingsonderwijs opnieuw als belangrijk thema genoemd.

De KVLO is de laatste jaren bij een flink aantal onderzoeken betrokken als valorisatiepartner. In het vakblad Lichamelijke Opvoeding wordt veelvuldig gepubliceerd over onderzoek naar goed leren bewegen en op door de KVLO georganiseerde studiedagen wordt daarover gepresenteerd. Toch wil de KVLO met de Dag voor LO een extra impuls geven aan de kennisuitwisseling tussen wetenschap en praktijk en, naast de presentatie van praktijkgericht onderzoek, ook ruimte bieden voor bijdragen over (onderwijs)praktijk-vernieuwing.

 

Belangrijke informatie op een rij..


Datum
Woensdag 29 maart 2017

Contact
E-mail
Facebook
Twitter: #dvlo


Vragen? 
Voor vragen kunt u contact opnemen via dagvoorlo@kvlo.nl.
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
29
sep
Online Kennisdag Sport en...
Agendapunt bekijken
01
okt
De Gezonde Basisschool van de...
Agendapunt bekijken
05
okt
Week van de motoriek
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...