Kenniscafé Sport Live!

Terug
Kenniscentrum Sport | ZwolleNaam aanbieder
Kenniscentrum Sport
Datum
07 februari 2018
Locatie
Zwolle
Aanvang
14.00 uur
Type activiteit
Interactieve sessie

Hoe kun je bewegen en leren integreren in de lessen op de basisschool? Wat weten we wel en wat niet? Wat gebeurt er inmiddels al binnen het basisonderwijs? Welke dromen leven er, en hoe komen we van droom naar realiteit? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het interactieve Kenniscafé Sport Live! op woensdag 7 februari op de CALO Windesheim in Zwolle.

Het kenniscafé bestaat uit de volgende onderdelen:
1.    Feiten en fabels over bewegen en leren, door Amika Singh (projectleider Smart Moves!),Vera van den Berg (promovendus Smart Moves!)
2.    Interview met vakleerkracht Christa Rietberg (uitgeroepen tot leerkracht van het jaar 2017) over bewegen en leren.
3.    Bewegend leren in de praktijk: door Chris Hazelebach (CALO) en Corine Visser (CALO, mede-ontwikkelaar pabotraject ‘specialist gezonde en sportieve school’)
4.    Snelkookpan: fantaseren over bewegende leerarrangementen
5.    Slotdebat over bewegen en leren in 2025

Extra: workshop rekentafels Jong'Leren'

Voorafgaand aan het kenniscafé geeft Chris Hazelebach van 14.00-15.30 een workshop ‘rekentafels Jong*Leren’. Naast achtergrondinformatie over de ontwikkeling ‘Jong*Leren’ geeft de workshop extra handvaten voor de uitvoering van het programma waarin het automatiseren van rekentafels op speelse manier aan jongleren wordt gekoppeld. Voor deelnemers aan het kenniscafé is deze workshop gratis. Een preview van de methode is te vinden via deze link.

Kenniscafé Sport Live!, een beproefd concept van Kenniscentrum Sport wordt vanuit het project SMART MOVES!, in nauwe samenwerking met VUmc ingezet om meer te weten te komen over bewegen en leren. Na een eerste editie in Limburg (OU Heerlen, 12 mei) en een tweede editie in Zuid-Holland (Rijswijk, 10 oktober), zoeken we nu het oosten van het land op, met extra focus op de praktijk van bewegen & leren. Deze keer onder leiding van presentatrice Corina van Doodewaard. Met muzikale begeleiding van huisband 'Café du Sport' gaan deelnemers vanuit wetenschap, beleid en praktijk met elkaar het gesprek aan. Columnist Jack Weijkamp  sluit het kenniscafé af.

Alle deelnemers aan dit kenniscafé worden uitgenodigd met de Catchbox actief mee te discussiëren, kennis op te doen, ervaringen te delen en nieuwe inspiratie te krijgen op het gebied van bewegen en leren
Schrijf je vandaag hier nog in! (Uiterlijk tot 1 februari)

Met vriendelijke groet,
het organisatieteam Kenniscafé Sport Live! 

Namens Kenniscentrum Sport, SMART MOVES! en CALO Windesheim in samenwerking met het Lectoraat Bewegen, School en Sport
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
29
sep
Online Kennisdag Sport en...
Agendapunt bekijken
01
okt
De Gezonde Basisschool van de...
Agendapunt bekijken
05
okt
Week van de motoriek
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...