Evenementen

Schoolsporten


Watersport


Ieder jaar organiseert het Watersportverbond het NK Watersport in Lelystad!

Het NK Watersport in Lelystad wordt dit schooljaar georganiseerd op vrijdag 17 juni 2016!

Je kunt niet via de KVLO inschrijven als je interesse hebt in de activiteiten van het Watersportverbond!
Hoe het Watersportverbond zijn schoolactiviteiten het komende jaar vorm gaat geven kunnen ze je zelf het beste uitleggen.
Met vragen hierover kun je je wenden tot het Watersportverbond via deze link:  http://www.watersportverbond.nl/scholenkampioenschap

Vragen kun je ook per mail richten aan : christoffel.van.hees@watersportverbond.nl  
Of telefonisch via: 030-7513721 of 06-28878401.
______________________________
 

Skiën en Snowboarden


Skiën en snowboarden in Nederland, dat is helemaal niet meer gek. Tegenwoordig kan het op veel verschillende rollerbanen en er zijn maar liefst zeven indoor sneeuwbanen. Met de groei van het aantal clubs en wintersportaccommodaties wordt het steeds toegankelijker om deze sporten te beoefenen in ons eigen kikker landje. Het jaarlijkse NK schoolteams ski & snowboard is ook al lang niet meer weg te denken. Deze winter is al weer de 32e editie. Doe je ook (weer) mee?!

Op 16 en 23 januari worden er voor het NK opnieuw voorrondes georganiseerd op verschillende plaatsen in Nederland. Hier kunnen schoolteams uit zowel het basis- als het voortgezet onderwijs strijden om een plekje in de finale. De grote finaledag is op zaterdag 9 april 2016 in Snowworld Zoetermeer.

Hoe werkt het?
Een ski- of snowboardteam bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers. Alle deelnemers zijn van dezelfde school met maximaal 1 (oud) NSkiV-wedstrijdlicentiehouder. Alle teams skiën of snowboarden twee manches door een slalomparcours, hiervan telt de snelste afdaling. De beste tijden van de snelste drie teamleden worden bij elkaar opgeteld. 
Asl school mag je meerdere teams inschrijven. Er zijn finaleplaatsen voor de categorieën: basisschool ski, basisschool snowboard, middelbare school ski en middelbare school snowboard. Op iedere locatie is er ook een individuele prijs voor de snelste tijd uit iedere categorie.

Kosten
Om zo veel mogelijk scholieren kennis te laten maken met wintersport in Nederland worden de kosten van het NK schoolteam bewust laag gehouden. De kosten pert deelnemer liggen rond de 10 euro en dit is inclusief materiaalhuur.  

Voorbereiding
Steeds vaker bereiden de scholen zich heel goed voor op de wedstrijd. locaties die een voorronde organiseren, bieden tegen een laag tarief trainingsmogelijkheden aan. Op die manier kan er geoefend worden om uiteindelijk in de voorronde te vlammen.Daarnaast is het een gezellige en leuke manier om scholieren kennis te laten maken met deze sporten.

Meer informatie
Meer informatie over het NK schoolteams, de voorrondes en de inschrijfprocedure, kan je vinden op: www.wintersport.nl/nkschoolteams

Gegevens
Maxime Hoksbergen
Stagiaire Nederlandse Ski Vereniging
Email  sga2@ski.nl
Adres: President Kennedylaan 15, 2517 JK Den Haag
Bank-gironummer: 38.32.95.122 t.n.v. Nederlandse Ski Vereniging

Downloads:
Flyer NK schoolteams 2016
 logo NSkiV
Aankomende activiteiten
15
sep
Start Nationale Sportweek
Agendapunt bekijken
26
sep
Studiedag BSM en LO2
Agendapunt bekijken
28
sep
Kaderbijeenkomst september 2018
Agendapunt bekijken
Augustus 2018
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...