Evenementen

Sportiefste S(B)O-school
Eerste verkiezing Sportiefste S(B)O-school van Nederland 2019!
Werk jij op de sportiefste S(B)O-school van Nederland? Schrijf je school dan nu in voor de verkiezing van de ‘Sportiefste S(B)O-school van Nederland 2019’! Al jaren wordt voor het reguliere onderwijs jaarlijks de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’ georganiseerd. Maar ook in het speciaal onderwijs gebeurt heel veel moois op het gebied van bewegen! Vandaar dat de KVLO erg blij is dat deze eerste verkiezing voor het speciaal (basis)onderwijs met medewerking van de gemeente  Den Haag, de Haagse Hogeschool, Special Heroes en nog enkele andere partners georganiseerd kan worden.
 
Deelname
Elke school in het speciaal (basis)onderwijs kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op je school voldoende en kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs worden gegeven en er ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Dit alles wordt georganiseerd met een duidelijke visie en neemt een duidelijke plaats in de school in. Deelnemende scholen zijn uiteraard in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van het Vignet Gezonde School.
Als school geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel ‘Sportiefste S(B)O-school van Nederland’. Meedoen aan de verkiezing is een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.
 
Finale
Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen maximaal drie scholen die worden uitgenodigd om met een groep van 25 leerlingen (groep 7/8, leeftijdscategorie 10-12 jaar) naar de landelijke finaledag te komen. De genomineerden strijden op 10 april 2019 tijdens de finale op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag om de felbegeerde titel ‘Sportiefste S(B)O-school van Nederland 2019’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent bewegingsonderwijs en een leerling bevraagd door een deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden.
 
Prijzen
Naast de titel ‘Sportiefste S(B)O-school van Nederland 2019’ ontvangt de winnaar ook een mooie prijs die we nog even geheim houden. Uiteraard gaan ook de andere genomineerde scholen niet met lege handen naar huis. Ook is er een prijs voor de beste podiumpresentatie.
 
Aanmelden
Het aanmeldingsformulier en de spelregels voor deelname kun je vinden via. Aanmelden voor de verkiezing kan door het aanmeldingsformulier met de gevraagde bijlagen vóór 1 februari 2019 te mailen naar nathalie.termorshuizen@kvlo.nl . Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Downloads
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
24
sep
Studieavond Dynamische schooldag
Agendapunt bekijken
26
sep
Studiedag BSM en LO2...
Agendapunt bekijken
28
sep
Kaderbijeenkomst september 2018
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...