Evenementen

Sportiefste VO-School

De..
 

                 +                               

presenteren de...

Meld je aan voor de verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland’!
Werk jij op de sportiefste VO-school van Nederland? Schrijf je school dan voor 1 februari 2020 in voor de verkiezing van de ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2020’. De KVLO gaat samen met NOC*NSF op zoek naar de school met de beste aanpak voor bewegen en sport ter bevordering van een actieve leefstijl. In 2018 won Christelijk Lyceum Veenendaal de titel (zie onderaan). Wordt jouw school de volgende sportiefste school van Nederland? Doe mee!

Iedere twee jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF de verkiezing Sportiefste VO-school van Nederland. Doel van deze verkiezing is het waarderen van scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geven we deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren.

Deelname
Elke school in het voortgezet onderwijs kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op je school, behalve veel aandacht voor lessen lichamelijke opvoeding, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Het doel is leerlingen te stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl. De school is dan ook in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van de Gezonde School. Als school geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland’. Meedoen aan de verkiezing is dan ook een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.

Het traject tot aan de finale
Scholen schrijven zich voor 1 februari in via het aanmeldingsformulier (zie hieronder). Vergeet niet de spelregels voor inschrijving door te nemen!
Scholen ontvangen na aanmelding uiteraard van ons een bevestiging van ontvangst. Daarna begint het wachten…
De nominatiecommissie zal alle aanmeldingen bekijken en vergelijken. Dit is meestal geen eenvoudige klus. Uiterlijk 14 februari zal de nominatiecommissie bekend maken welke vier scholen zullen worden uitgenodigd om met een groep van 32 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen.
Aan iedere genomineerde school zal één van de juryleden een audit/bezoek brengen om een brede indruk te krijgen van de praktijk van de school.

Finale
De genomineerden strijden op 15 april 2020 tijdens de finale op het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag om de felbegeerde titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2020’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent LO en een leerling bevraagd door de deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden. Deze dag wordt in nauwe samenwerking met de Haagse sportopleidingen en de gemeente Den Haag georganiseerd.

Prijzen
Naast de titel ontvangt de winnaar ook mooie prijzen. Ook de andere genomineerden gaan niet met lege handen naar huis. Ook dit jaar zullen Bosan, Janssen en Fritsen en Nijha waardecheques beschikbaar stellen

Aanmelden
Het aanmeldingsformulier met de richtlijnen kun je onderaan deze pagina bij de bijlagen vinden.

Aanmelden voor de verkiezing kan door het aanmeldingsformulier met de gevraagde bijlagen vóór 1 februari 2020 te mailen naar nathalie.termorshuizen@kvlo.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De winnaars tot nu toe!

Bijlagen:
- Aanmeldingsformulier
- Spelregels


De AfterMovie 2018 met hoogtepunten..
 
 

Bekijk ook..
Sportiefste VSO-school van Nederland 2018!
Alle info hierover staat op deze pagina!

   
                       
 

                
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
22
jan
Landelijke Studiedag Basislessen...
Agendapunt bekijken
23
jan
Fixt en growth mindset
Agendapunt bekijken
29
jan
Studiedag voortgezet onderwijs 2020
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...