Evenementen

Sportiefste VO-School

De..
 

                 en                               

presenteren de...

Calandlyceum Amsterdam de Sportiefste VO-school van Nederland 2021
 
In 2020 ging de verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’ niet door vanwege COVID-19 maar dit jaar had de organisatie maatregelen genomen om dat te voorkomen. Dat resulteerde in een centrale onlinepresentatie vanuit een speciaal daarvoor ingerichte KVLO-studio in Zeist. Op de deelnemende scholen zelf was er voor de leerlingen een sportief programma. Alle deelnemers kregen een gezonde snack aangeboden door TIG Akoestiek. Bekijk de livestream hier terug.
 
Jurybezoeken
De jury was vooraf op de scholen gaan kijken hoe die voldeden aan de criteria. Ze voerde ook gesprekken met leerlingen, de directeur en docenten LO. Dat werd vastgelegd in een gefilmd verslag. De scholen hebben de juryleden uitgebreid rondgeleid en die heeft de vaksectie LO, de schoolleiding en leerlingen ruim kunnen bevragen.
Het filmpje van het jurybezoek aan het Atrium vind je hier.
Het filmpje van het jurybezoek aan het Calandlyceum vind je hier.
Het filmpje van het jurybezoek aan het Montessori College vind je hier.

Workshopfilmpjes..
 
 

Sportiefste VO-school
De verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland werd op 26 mei 2021 voor de tiende keer georganiseerd. Het Calandlyceum uit Amsterdam mag zich gedurende twee jaar de “Sportiefste VO-school van Nederland” noemen. Drie middelbare scholen waren uit de inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing, maar de jury koos unaniem voor het Calandlyceum als winnaar. De school won hiermee een waardecheque t.w.v. €4500,-. De andere twee genomineerde scholen waren Montessori College Nijmegen en ‘t Atrium in Amersfoort. Zij ontvingen ieder een waardecheque van €1500,-. De cheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha.
 
Juryrapport
De visie van het Calandlyceum op sport en bewegen sprak de jury erg aan: sport is bij uitstek geschikt om te ontdekken wat je kunt bereiken. Caland heeft het voor elkaar gekregen om de verbinding en betrokkenheid van alle leerlingen bij sport een centrale plaats in de school te laten innemen, ook in Coronatijd. De jury denkt dat de veelbelovende Caland Sportacademie vanaf volgend schooljaar door het winnen van deze prijs een extra impuls krijgt.
 
In 2022 zullen de verkiezingen voor het basisonderwijs en speciaal (basis-)onderwijs plaats vinden. In 2023 gaan we weer op zoek gaan naar de sportiefste middelbare school van Nederland.  Meer informatie over deze verkiezing zal medio augustus 2022 op onze website worden gepubliceerd.
Bij vragen kunt u contact opnemen met: Nathalie Termorshuizen (KVLO) e-mail: nathalie.termorshuizen@kvlo.nl

 


Alle foto's>>
 
 
                                  

               
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
22
jun
Online Masterclass...
Agendapunt bekijken
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...