Evenementen

Sportiefste VO-School

 


van Nederland is een initiatief van de KVLO in samenwerking met NOC*NSF.


Meld je aan voor de verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland’!
Werk jij op de sportiefste VO-school van Nederland? Schrijf je school dan nu in voor de verkiezing van de ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2020’. De KVLO gaat samen met NOC*NSF op zoek naar de school met de beste aanpak voor bewegen en sport ter bevordering van een actieve leefstijl. In 2018 won Christelijk Lyceum Veenendaal de titel (zie onderaan). Wordt jouw school de volgende sportiefste school van Nederland? Doe mee!

Iedere twee jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF de verkiezing Sportiefste VO-school van Nederland. Doel van deze verkiezing is het waarderen van scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geven we deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren.

Deelname
Elke school in het voortgezet onderwijs kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op je school, behalve veel aandacht voor lessen lichamelijke opvoeding, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Het doel is leerlingen te stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl. De school is dan ook in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van de Gezonde School. Als school geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland’. Meedoen aan de verkiezing is dan ook een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.

Het traject tot aan de finale
Scholen schrijven zich in via het aanmeldingsformulier (zie hieronder/volgt). Vergeet niet de spelregels voor inschrijving door te nemen!
Scholen ontvangen na aanmelding uiteraard van ons een bevestiging van ontvangst. Daarna begint het wachten…
De nominatiecommissie zal alle aanmeldingen bekijken en vergelijken. Dit is meestal geen eenvoudige klus. Uiterlijk 14 februari zal de nominatiecommissie bekend maken welke vier scholen zullen worden uitgenodigd om met een groep van 32 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen.
Aan iedere genomineerde school zal één van de juryleden een audit/bezoek brengen om een brede indruk te krijgen van de praktijk van de school.

Finale
De genomineerden strijden in april 2020 tijdens de finale op het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag om de felbegeerde titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2020’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent LO en een leerling bevraagd door de deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden. Deze dag wordt in nauwe samenwerking met de Haagse sportopleidingen en de gemeente Den Haag georganiseerd.

Prijzen
Naast de titel ontvangt de winnaar ook mooie prijzen. Ook de andere genomineerden gaan niet met lege handen naar huis. Meer informatie hierover volgt later.

Aanmelden
Het aanmeldingsformulier met de richtlijnen kun je straks hieronder bij de bijlagen vinden.

Aanmelden voor de verkiezing kan door het aanmeldingsformulier met de gevraagde bijlagen vóór 1 februari 2020 te mailen naar nathalie.termorshuizen@kvlo.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Bijlagen:
- Aanmeldingsformulier
- Spelregels
Christelijk Lyceum Veenendaal de Sportiefste VO-school van Nederland 2018


Sportiefste VO-school
Op dezelfde dag werd de verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ georganiseerd. Het Christelijke Lyceum Veenendaal mag zich de “Sportiefste VO-school van Nederland” noemen. Vier middelbare scholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees het Christelijk Lyceum Veenendaal uiteindelijk als winnaar aan. De school won hiermee een waardecheque t.w.v. €3000,-. De andere drie genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1500,-. De cheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha.
 

Juryrapport
Het Christelijk Lyceum Veenendaal beheerst de kunst alle leerlingen te verleiden een leven lang te bewegen. De vaksectie bewegingsonderwijs is zeer ondernemend en benut ruimschoots de mogelijkheden die geboden worden voor samenwerking binnen de school maar ook met de omgeving. Volgens de jury van het VO is het CLV de terechte winnaar, maar zelf zeggen ze: “de reis naar de sportiefste school is belangrijker dan de finish halen!”
 
Prijs beste podiumpresentatie
De prijs voor de beste podiumpresentatie is gewonnen door het Roelof van Echten College uit Hoogeveen. De school ontving een waardecheque van €500,- beschikbaar gesteld door Intergift. Daarnaast kregen ze een cheque van €250,- van de KVLO voor een heel bijzonder optreden (zie de AfterMovie hieronder en de link naar de video's van de podiumpresentaties)
 
 
Alle deelnemers kregen een gezonde lunch aangeboden, verzorgd door cateringopmaat.nl

De video's van de volledige podiumpresentaties VO zijn hier te zien>>
De foto's (van Hans Dijkhoff) hier>>

Wat maakt de genomineerde scholen uniek?
De AfterMovie met hoogtepunten..
 
 

Bekijk ook..
Sportiefste VSO-school van Nederland 2018!
Alle info hierover staat op deze pagina!

 

                   

 
                       
 

                

 

 

Video Caland
Video Roelof van Echten
Video Montessori College
Video Christelijk Lyceum Veenendaal
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...