Evenementen

Sportiefste VO-School

De..
 

                 en                               

presenteren de...

Verkiezing Sportiefste VO-school van Nederland schuift door naar 2021!
Door het coronavirus kon de verkiezing ‘Sportiefste V(S)O-school van Nederland’ op 15 april 2020 helaas niet doorgaan en dat terwijl alle genomineerde scholen al volop bezig waren met hun voorbereidingen. Dit was ontzettend jammer. Wij zijn dan ook voornemens om de verkiezing ‘Sportiefste V(S)O-school van Nederland’ alsnog in 2021 te laten plaatsvinden.

De scholen die dit jaar genomineerd waren houden hun ticket naar de finale. Maar we hebben in beide categorieën nog een plaatsje over voor een supersportieve en enthousiaste school! Werk jij op zo’n school? Lees hieronder snel verder en geef je op!----------------------------------
De verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’

Iedere twee jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF de verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ en de verkiezing ‘Sportiefste VSO-school van Nederland’. We zijn ook heel blij met de samenwerking met het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool, waardoor we de verkiezing in 2021 in Groningen kunnen organiseren.
Doel van deze verkiezing is het waarderen van scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geven we deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren.

In 2020 werden uit alle aanmeldingen onderstaande scholen al genomineerd. Zij behouden hun finaleticket voor de finale van 2021:
1.         ‘t Atrium - Amersfoort
2.         Calandlyceum - Amsterdam
3.         Montessori College - Nijmegen
4.         ????

 
Het traject tot aan de finale
Er is dus nog een plaats te bemachtigen voor de verkiezing van 2021. Scholen kunnen zich tot 1 februari 2021 inschrijven via het aanmeldingsformulier.
De nominatiecommissie bekijkt en vergelijkt dan alle aanmeldingen. Dit is meestal geen eenvoudige klus. Uiterlijk 15 februari maakt de nominatiecommissie dan bekend gemaakt welke school het laatste plaatsje in de finale heeft bemachtigd. Deze school wordt uitgenodigd om met een groep van 32 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen.
Aan iedere genomineerde school zal één van de juryleden een audit/bezoek brengen om een brede indruk te krijgen van de praktijk van de school.
 
Finale
De genomineerden strijden op 14 april 2021 tijdens de finale in het Willem Alexander Sportcentrum in Groningen om de felbegeerde titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2020’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent LO en een leerling bevraagd door de deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden. Deze dag wordt in nauwe samenwerking met het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen georganiseerd.

Mochten de landelijke of regionale adviezen aangeven dat het niet verstandig is om de verkiezing te laten plaats vinden, dan zullen we een en ander digitaal laten plaats vinden, zodat er sowieso een winnaar komt.
 
Prijzen
Wij zijn nog in overleg met onze sponsors over de te winnen prijzen. Zodra hierover meer bekend is, zullen we dit z.s.m. bekend maken.
Tijdens de finaledag laten de leerlingen van de school ook een podiumpresentatie zien. De school die van het publiek de meeste stemmen krijgt voor hun podiumpresentatie ontvangt een waardecheque van de AirTrack Factory.
 
Het aanmeldformulier en de spelregels VO 2021 kun je hier downloaden!!


De winnaars tot nu toe!

De AfterMovie 2018 met hoogtepunten..
 
 

Bekijk ook..
Genomineerden Sportiefste VSO-school van Nederland 2020!
Alle info hierover staat op deze pagina!

   
                                  

                
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
20
jan
Landelijke studiedag Basislessen...
Agendapunt bekijken
18
feb
Najaarsscholing
Agendapunt bekijken
08
mrt
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...