Evenementen

Sportiefste VO-School

De..
 

                 en                               

presenteren de...

Verkiezing Sportiefste VO-school van Nederland schuift door naar 2021!
Door het coronavirus kon de verkiezing ‘Sportiefste V(S)O-school van Nederland’ op 15 april 2020 helaas niet doorgaan en dat terwijl alle genomineerde scholen al volop bezig waren met hun voorbereidingen. Dit was ontzettend jammer. Wij zijn dan ook voornemens om de verkiezing ‘Sportiefste V(S)O-school van Nederland’ alsnog in 2021 te laten plaatsvinden, maar dan digitaal.

De scholen die in 2020 genomineerd waren houden hun ticket naar de finale.

----------------------------------
De verkiezing ‘Sportiefste School van Nederland’
Iedere twee jaar organiseert de KVLO samen met NOC*NSF de verkiezing ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ en de verkiezing ‘Sportiefste VSO-school van Nederland’.

Doel van deze verkiezing is het waarderen van scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geven we deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren.

In 2020 werden uit alle aanmeldingen onderstaande scholen al genomineerd. Zij behouden hun finaleticket voor de finale van 2021:
1.         ‘t Atrium - Amersfoort
2.         Calandlyceum - Amsterdam
3.         Montessori College - Nijmegen
 
Het traject tot aan de finale
De voltallige jury zal in week 16 of 17 een bezoek brengen aan de genomineerde scholen. Een rondleiding, een sportdemonstratie van de leerlingen en een bevraging van schoolleiding, sectie LO en drie leerlingen staat op het programma. Het geheel wordt gefilmd en er wordt een compilatie gemaakt van het jurybezoek. Voor het jurybezoek rekenen we op ongeveer een dagdeel per school.
 

VO/VSO
In 2018 vond voor het eerst de verkiezing ‘Sportiefste VSO-school van Nederland’ plaats. We zagen dat sport ‘verbindt’ en dat het combineren van de organisatie van twee verkiezingen (VO en VSO) een meerwaarde had. Bij de organisatie van de digitale verkiezingen voor 2021 hebben wij ervoor gekozen om de verkiezingen grotendeels apart te organiseren. Simpelweg omdat het digitaal veel lastiger is om interactie en verbinding te bewerkstellingen. Bovendien is de concentratieboog digitaal veel korter. Daarom zal de verkiezing voor het VSO in de ochtend plaats vinden en de verkiezing voor het VO in de middag. Rond 12.15 uur zijn beide onderwijssoorten aangehaakt en reiken we de prijzen voor de beste sportdemonstratie uit.
 
Finale
Tijdens de finale op 26 mei blijft iedere school op de eigen locatie en zal in een centrale ruimte bij de start en bij de prijsuitreiking online ‘inchecken’. Tussen start en prijsuitreiking zorgen we voor een sportief programma voor een geselecteerde groep op de eigen school/sportaccommodatie. Aan het einde van de ochtend (VSO)/middag (VO) zullen we overgaan tot een live-prijsuitreiking en zullen de prijzen worden overhandigd.

 
Prijzen
Ook dit jaar zullen Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha waardecheques beschikbaar stellen voor de genomineerde scholen.
De school met de beste sportdemonstratie van leerlingen ontvangt een waardecheque van de AirTrack Factory.


Maatregelen…
Op dit moment hopen wij dat de verkiezingen op bovenstaande wijze doorgang kunnen vinden, maar we realiseren ons dat het onzeker is hoe de situatie in april/mei zal zijn. Uiteraard zullen we ons houden aan de geldende maatregelen en het programma waar nodig aanpassen.

 
Het aanmeldformulier en de spelregels VO 2021 kun je hier downloaden!!


De winnaars tot nu toe!

De AfterMovie 2018 met hoogtepunten..
 
 

Bekijk ook..
Genomineerden Sportiefste VSO-school van Nederland 2020!
Alle info hierover staat op deze pagina!

   
                                  

               
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
19
mei
Bewegend leren event
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...