Evenementen

Sportiefste VSO-school

 
De..
                 +                               

presenteren de...
Meld je aan voor de verkiezing ‘Sportiefste VSO-school van Nederland’!

Werk jij op de sportiefste VSO-school van Nederland? Schrijf je school dan nu in voor de verkiezing van de ‘Sportiefste VSO-school van Nederland 2020’. De KVLO gaat samen met NOC*NSF op zoek naar de school met de beste aanpak voor bewegen en sport ter bevordering van een actieve leefstijl. In 2018 won de Aventurijn uit Almere de titel. Wordt jouw school de sportiefste school van Nederland? Doe mee!
Na het succes van de eerste verkiezing ‘Sportiefste VSO-school van Nederland’ organiseert de KVLO samen met NOC*NSF in 2020 wederom de verkiezing ‘Sportiefste VSO-school van Nederland’. Doel van deze verkiezing is het waarderen van scholen en secties die een buitengewoon goed of innovatief aanbod bewegen en sport hebben voor hun school. Bovendien geven we deze scholen graag een podium om andere scholen te inspireren.

Deelname
Elke school in het voortgezet speciaal onderwijs kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op je school, behalve veel aandacht voor lessen lichamelijke opvoeding, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Het doel is leerlingen te stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl. De school is dan ook in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van de Gezonde School. Als school geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel ‘Sportiefste VSO-school van Nederland’. Meedoen aan de verkiezing is dan ook een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.

Het traject tot aan de finale
1.    Scholen schrijven zich in via het aanmeldingsformulier (zie hieronder). Vergeet niet de spelregels voor inschrijving door te nemen!
2.    Scholen ontvangen na aanmelding uiteraard van ons een bevestiging van ontvangst. Daarna begint het wachten…
3.    De nominatiecommissie zal alle aanmeldingen bekijken en vergelijken. Dit is meestal geen eenvoudige klus. Uiterlijk 14 februari zal de nominatiecommissie bekend maken welke drie scholen zullen worden uitgenodigd om met een groep van maximaal 24 leerlingen in de leeftijdscategorie 13-15 jaar naar de landelijke finaledag te komen.
4.    Aan iedere genomineerde school zal één van de juryleden een audit/bezoek brengen om een brede indruk te krijgen van de praktijk van de school.

Finale
De genomineerden strijden in april 2020 tijdens de finale op het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag om de felbegeerde titel ‘Sportiefste VSO-school van Nederland 2020’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent LO en een leerling bevraagd door de deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden. Deze dag wordt in nauwe samenwerking met de Haagse sportopleidingen en de gemeente Den Haag georganiseerd.

Prijzen
Naast de titel ontvangt de winnaar ook mooie prijzen. Ook de andere genomineerden gaan niet met lege handen naar huis. Meer informatie hierover volgt later.

Aanmelden
Meer informatie en het aanmeldingsformulier met de richtlijnen kun je vinden via …
Aanmelden voor de verkiezing kan door het aanmeldingsformulier met de gevraagde bijlagen vóór 1 februari 2020 te mailen naar nathalie.termorshuizen@kvlo.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Bijlagen
- Aanmeldingsformulier
- Spelregels

De Aventurijn Almere is de Sportiefste VSO-school 2017

De Aventurijn uit Almere mag zich als eerste de “Sportiefste VSO-school van Nederland” noemen. Drie VSO-scholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing in Nijmegen. De jury wees de Aventurijn uiteindelijk als winnaar aan. De school won hiermee een watersport-tweedaagse bij het Robinson Crusoë Eiland t.w.v. €2500,-. Deze prijs wordt aangeboden door Menzis. Daarnaast verzorgt Transvision b.v. het vervoer naar dit uitje. Bosan, Nijha en Janssen-Fritsen bieden de winnaar bovendien een waardecheque van €500,- aan. De andere twee genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1500,-, eveneens beschikbaar gesteld door bovengenoemde toestelfirma’s.
 
Deze verkiezing werd voor het eerst georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hogeschool Arnhem Nijmegen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding), Special Heroes, Uniek Sporten en de gemeente Nijmegen.
 

Juryrapport
De jury van het VSO is onder de indruk van de manier waarop het kind centraal gesteld wordt bij de Aventurijn. Alle kinderen bewegen op hun eigen niveau. Er staat een professioneel team met een duidelijke visie, dat alle vertrouwen krijgt van de schoolleiding en dat ook waar maakt.

 
Prijs beste podiumpresentatie
De prijs voor de beste podiumpresentatie (VSO) is gewonnen door VSO Impuls uit Tegelen. Ze ontvingen een waardecheque van €500,- beschikbaar gesteld door Intergift. Daarnaast ontving de school een cheque van €250,- van de KVLO voor hun spetterende optreden. (zie de AfterMovie hieronder en de link naar de video's van de podiumpresentaties)
 


Alle deelnemers kregen een gezonde lunch aangeboden, verzorgd door cateringopmaat.nl

De video's van de volledige podiumpresentaties VSO zijn hier te zien>>
De foto's (van Hans Dijkhoff) hier>>

Wat maakt de genomineerde scholen uniek?


De AfterMovie met hoogtepunten..
 
 
 

Video Impuls
Video Aventurijn
Video Kristallis
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...