Evenementen

Sportiefste Basisschool

Verkiezing Sportiefste Basisschool van Nederland 2019!
Werk jij op de sportiefste basisschool van Nederland? Schrijf je school dan nu in voor de verkiezing van de ‘Sportiefste Basisschool van Nederland 2019’!
De KVLO gaat, in samenwerking met NOC*NSF, de gemeente  Den Haag, de Haagse Hogeschool en nog enkele andere partners, op zoek naar de school met de beste aanpak voor bewegen en sport ter bevordering van een actieve leefstijl. In 2017 won De Vijf Hoeven uit Tilburg de titel. Wordt jouw school de sportiefste basisschool van Nederland? Doe mee!
 
Deelname
Elke school in het basisonderwijs kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op je school voldoende en kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs worden gegeven en er ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Dit alles wordt georganiseerd met een duidelijke visie en neemt een duidelijke plaats in de school in. Deelnemende scholen zijn uiteraard in het bezit van het themacertificaat Bewegen en Sport van het Vignet Gezonde School. Als school geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel ‘Sportiefste Basisschool van Nederland’. Meedoen aan de verkiezing is een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.
 
Finale
Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen maximaal vijf scholen die worden uitgenodigd om met een groep van 25 leerlingen (groep 7/8) naar de landelijke finaledag te komen. Na nominatie volgt een audit door een jurylid, waarbij de school de praktijk kan laten zien en zich verder kan presenteren. De genomineerden strijden op 10 april 2019 tijdens de finale op Sportcampus Zuiderpark in Den Haag om de felbegeerde titel ‘Sportiefste Basisschool van Nederland 2019’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent bewegingsonderwijs en een leerling bevraagd door een deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden.
 
Prijzen
Naast de titel ‘Sportiefste Basisschool van Nederland 2019’ ontvangt de winnaar ook een mooie prijs die we nog even geheim houden. Uiteraard gaan ook de andere genomineerde scholen niet met lege handen naar huis. Ook is er een prijs voor de beste podiumpresentatie.
 
Aanmelden
Het aanmeldingsformulier en de spelregels voor deelname kun je hieronder vinden. Aanmelden voor de verkiezing kan door het aanmeldingsformulier met de gevraagde bijlagen vóór 1 februari 2019 te mailen naar nathalie.termorshuizen@kvlo.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Zie ook
De Sportiefste S(B)O-school

Downloads
Promo

Grote versie promovideo>>

Volg ons ook op FaceBook>>

 
                                                   
Video Impressie finaledag Sportiefste basisschool
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...