Evenementen

Verkiezing Sportiefste VO-school van Nederland 2018

                      


Werk jij op de sportiefste VO-school van Nederland? Schrijf je school dan nu in voor de verkiezing van de ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2018’. De KVLO gaat, in samenwerking met NOC*NSF en de HAN (Academie voor de Lichamelijke Opvoeding) in Nijmegen, op zoek naar de school met de beste aanpak voor bewegen en sport ter bevordering van een actieve leefstijl. In 2016 won het Blariacum uit Venlo de titel. Wordt jouw school de sportiefste school van Nederland? Doe mee!

Deelname
Elke school in het voortgezet onderwijs kan zich inschrijven. Belangrijk is dat er op je school behalve veel aandacht voor lessen lichamelijke opvoeding, ook een structureel buitenschools sport- en beweegaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders bestaat voor alle leerlingen. Het doel is leerlingen te stimuleren tot een actieve en gezonde leefstijl. Als school geef je aan de hand van een aantal richtlijnen aan waarom je vindt dat je school in aanmerking komt voor de titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland’. Meedoen aan de verkiezing is dan ook een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport.
 
Finale
Een nominatiecommissie selecteert uit alle inschrijvingen vijf scholen die worden uitgenodigd om met een groep van 32 leerlingen naar de landelijke finaledag te komen. De genomineerden strijden op 11 april 2018 tijdens de finale op het sportcomplex van de HAN in Nijmegen om de felbegeerde titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland 2018’. Tijdens deze dag worden de directie, een vakdocent LO en een leerling bevraagd door een deskundige jury over het beweeg- en sportaanbod van de school. Extra accent ligt dit jaar op de professionele vaksectie. Ondertussen krijgen de leerlingen een aantal aantrekkelijke clinics aangeboden. Deze dag wordt in nauwe samenwerking met de HAN georganiseerd.
 
Prijzen
Naast de titel ontvangt de winnaar een waardecheque van €3000,- euro. De andere genomineerde scholen ontvangen ook een waardecheque. De waardecheques worden aangeboden door de firma’s Bosan, Nijha en Janssen-Fritsen.
 
Aanmelden
Meer informatie en het aanmeldingsformulier met de richtlijnen kun je hieronder vinden. Aanmelden voor de verkiezing kan door het aanmeldingsformulier met de gevraagde bijlagen vóór 1 februari 2018 naar nathalie.termorshuizen@kvlo.nl te mailen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
 
 
Bijlagen
Video Sportiefste VO-school
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...