Onderwijstype of -thema

Handboek huisvesting speellokaal en basisinventarislijst speellokaal

Terug
Voor het speellokaal ligt maar weinig vast en in (nieuw)bouw van de basisscholen is het vaak een sluitpost. De KVLO heeft met betrokken partners gewerkt aan het opstellen van een handboek huisvesting speellokaal en een basisinventarislijst.

Na een intensief traject met betrokken werkgroepen, ligt er nu het eerste handboek huisvesting speellokaal en een nieuwe basisinventarislijst. De stukken dienen als richtlijn voor het bouwen en inrichten van het speellokaal. De KVLO en betrokken partners willen hiermee aandacht vragen voor het (leren) bewegen van het jonge kind binnen de basisschool. Vroeg begonnen, is vroeg gewonnen. Starten met bewegen en het aanleren van beweegvaardigheden bij het jonge kind is dan ook van groot belang voor later.  

De beweegomgeving en de inrichting van de beweegomgeving van het jonge kind is hiermee van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen. Voor 4- tot 6-jarigen is deze omgeving met name de school, het schoolplein en het bewegingsonderwijs in het speellokaal. Om te komen tot een veelzijdige, uitdagende en veilige inrichting van het speellokaal heeft de KVLO in samenwerking met diverse experts uit de kleuteronderwijs-praktijk dit handboek samengesteld.

Dit handboek dient als spreekstuk waarin professionals met elkaar nadenken over het vormgeven van de beweegomgeving op basis van visie op (leren) bewegen.

Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...