Zoeken op trefwoord, titel of auteur Auteur
Rubrieken

Filters
Zoeken

Kennisbank

Terug
240 gevonden resultaten binnen rubriek Onderwijszaken
Lerarenopleiding lichamelijke opvoeding
(1978)
Dit boek is een symposionbundel dat betrekking heeft op het symposion dat is gehouden op zaterdag 16 april 1977 ter gelegenheid van het eerste lustrum der Interfaculteit Lichamelijke Opvoeding Vrije Universiteit Amsterdam. In deze bundel wordt weergeven een samenvatting van het...
Grondslagen voor bewegingsopvoeding
E. Van Assche    (1976)
Dit boek beschrijft een theorie voor het onderwijs ten aanzien van Lichamelijke Opvoeding. Onderwerpen die in dit boek aan bod komen, zijn gebaseerd op het schema van didactische analyse van Van Gelder. Voorbeelden hiervan zijn: het formuleren van doelen, de vormingskubus en de...
Leerplan in beweging
(1976)
Dit betreft een werkrapport van de Commissie Modernisering Leerplan Lichamelijke Oefening. Het geeft een overzicht van de werkwijze, van de werkzaamheden van de 14 subcommissies, van de uitgebrachte adviezen en van verdere zaken die om aandacht vragen. Aanwezig zijn:

...
Invloed van extra lichamelijke oefening
Han Kemper    Koos Ras    Jan Snel    Paul Splinter    Louis Tavecchio    Robbert Verschuur    (1974)
Dit boek beschrijft een onderzoek naar de invloed van twee extra lessen lichamelijke oefening per week, gedurende een schooljaar, op de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van 12 en 13-jarige jongens van de brugklassen op een school voor VWO en HAVO te Amsterdam. 
Schule - Sport - Erziehung
Pierre de Coubertin    (1972)
Sportcahiers
(1968)
Dit vijfde 'Sportcahier' van de Nederlandse Katholieke Sportfederatie is geheel gewijd aan het thema ''school en sport''. 
Bewegingsonderwijs
C.C.F. Gordijn    (1961)
Dit boek is een uitwerking van het boek '' Bewegingsonderwijs in het onderwijs- en opvoedingstotaal ''. Dit leerboek richt zich op leerkrachten die aan kinderen van 6-20 jaar bewegingsonderwijs geven. 
Lichamelijke opvoeding
F.J.J. Buytendijk    Simone van der Bijl    André de Waal    S. Kuijper   
Brochure uit deserie geestelijke volksgezondheid brochure nr. 28.
Verslag van de Twentse studiedagen voor de lichamelijke opvoeding
Verslag(en) van de Twentse Studiedagen voor de lichamelijke opvoeding 1971 (thema 'prestatie - doel of middel'), 1972 (thema 'agressie'), 1973, 1975 (thema 'didaktiek van het sporspel'), 1976 (thema 'maatschappij- georiënteerde lichamelijke opvoeding'), 1977 (thema 'realiseren van...
Standaard borging kwaliteit schoolexamens
VO-raad   
Brochure bevat informatie over hoe een schoolexamen te maken en hoe de kwaliteit ervan te borgen. Door de toegenomen autonomie van scholen is het van belang dat zij zich kunnen verantwoorden in hun keuzes met betrekking tot bijvoorbeeld de schoolexamens.
1 2 3 4 21 22 23 24
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...