Nieuws

15 scholen in Nederland van start met What’s your talent!

Terug
In totaal zijn er ruim honderdnegentig leerlingen over vijftien scholen die zich hebben aangemeld voor de trainingen. Een (vervolg-)bericht over de voortgang van dit NEVOBO-project.

Samen met scholen probeert de Nederlandse Volleybal Bond jongens aan het volleyballen te krijgen. De Nederlandse Volleybal Bond heeft scholen van het voortgezet onderwijs benaderd om deel te nemen aan het project What’s your talent, waarbij jongens door middel van beachvolleybal enthousiast worden gemaakt voor de sport. In totaal zijn er 15 scholen die deelnemen aan het project en in totaal zijn er ruim 190 leerlingen die zich hebben aangemeld voor de trainingen! Reinder Nummerdor, ex-profvolleyballer, die al vijf keer op de Olympische spelen stond waarvan twee keer in de zaal en de laatste drie keer als Beach volleyballer, is ambassadeur van het project.
 

Middels het project wil de bond samen met de scholen, jongens enthousiast maken voor de sport én zorgen dat er talenten beschikbaar komen voor het Nederlands volleybal. Daar is het Beach volleybal uitermate geschikt voor. Het is stoerder en actiever dan de sport in de zaal, bovendien heb je maar twee mensen in een team nodig in plaats van zes.
 
Op sommige scholen hebben de eerste trainingen al plaatsgevonden. ‘’Het niveau viel ons niet tegen. Als je een paar van die jongens in een selectieteam van een volleybalvereniging plaatst, zouden ze niet eens uit de toon vallen. En ze kunnen zeker beter worden. Je ziet vaker bij top volleyballers dat ze pas op latere leeftijd beginnen en dan nog heel goed worden’’, aldus een docent van het Canisius College uit Almelo.
 
De volgende scholen zijn gestart met het project What’s your Talent: Maartenscollege in Haren, Gomarus College en Nassasu College in Assen, Montessori College in Nijmegen, Canisius College in Almelo, Christelijk Lyceum in Veenendaal, CCNV in Harderwijk, Lyceum Ypenburg, Segbroek College en HML College in Den Haag, Den Hulster College en Blariacum College in Venlo, Scheldemond College in Vlissingen, Focus Beroeps Academie in Barendrecht en het Dendron College uit Horst.
 
De geselecteerde jongens volgen een trainingstraject van 10 weken. In deze 10 weken zal Reinder óf een andere ambassadeur de school regelmatig bezoeken om ondersteuning te bieden. Tijdens het NK Beach op 15 en 16 juli is er een groot ‘What’s your talent’-toernooi op het strand van Scheveningen. Daar kunnen de jongens laten zien wat ze geleerd hebben. Er lopen scouts om de talenten eruit te pikken. Het project loopt van april tot en met juli 2017 en krijg mogelijk een vervolg in 2018.
 
Wil jij meer informatie over het project of is jouw school misschien geïnteresseerd in deelname voor 2018? Neem dan contact op met projectleider: Susan Raijmakers (susan.raijmakers@nevobo.nl)
 
Eerder bericht>>
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...