Nieuws

30 oktober: een interactieve webinar over het proces en wat curriculum.nu voor je school betekent

Terug
(Bericht: curriculum.nu) Daarnaast zijn er in november webinars om nader in te gaan op de voorstellen met leraren en schoolleiders uit de ontwikkelteams gepland.

Op 10 oktober hebben 150 leraren en schoolleiders hun adviezen voor de herziening van het curriculum aan minister van onderwijs Slob overhandigd. Klik hier voor een sfeerimpressie van die dag. De ontwikkelteams hebben voor negen leergebieden in kaart gebracht wat de benodigde kennis en vaardigheden zijn. Ga direct naar de voorstellen: www.curriculum.nu.
 
Na politieke besluitvorming vormen de voorstellen de basis voor de herziening van de landelijke kerndoelen, waarmee de doorstroming van basisonderwijs naar voorgezet en vervolgonderwijs wordt versoepeld. De samenhang tussen vakken wordt verbeterd, de overladenheid wordt verlicht en leraren krijgen meer ruimte voor eigen invulling.  
 
Het is voor het eerst dat leraren en schoolleiders zelf aan zet zijn bij de herziening van het curriculum. Ze kregen hulp van wetenschappers, lerarenopleidingen, vervolgonderwijs, scholen en vakverenigingen. En haalden feedback op bij o.a. leraren, leerlingen, ontwikkelscholen, vakverenigingen, vervolgonderwijs, lerarenopleidingen, ouders, voorschoolse educatie, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en wetenschappers.
 
Het curriculum bestaat uit kerndoelen en eindtermen. Scholen en leraren gebruiken deze als basis voor hun lesprogramma.  Het is belangrijk dat het curriculum actueel blijft, zodat leerlingen goed voorbereid zijn op de toekomst. Binnen Curriculum.nu werken leraren en schoolleiders samen om het curriculum te actualiseren.  ​
 
Wil je meer weten over het proces en de voorstellen?
Op 30 oktober 2019 (16.00 – 17.00) lichten een leraar van een ontwikkelteam, een schoolleider van een ontwikkelschool en de directeur van Curriculum.nu het proces en wat het betekent voor je school in een interactieve webinar toe. Tevens zal er ruimte zijn voor vragen en antwoorden. In november zijn er webinars gepland met leraren en schoolleiders uit de ontwikkelteams om nader in te gaan op de voorstellen. De planning en aanmeldlink voor deze webinars per leergebied zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt op de website www.curriculum.nu. Klik hier om u nu aan te melden voor de webinar van 30 oktober. Let op: de inschrijving loopt via de VO-raad.
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
17
mei
Masterclass Mentaal sterk in...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...