Nieuws

Beweeggames bieden nieuwe mogelijkheden voor het onderwijs

Terug
Gamen werd lang gezien als iets wat niet goed was voor kinderen. Met de komst van interactieve games is dat aan het veranderen. Het is duidelijk dat het helemaal niet goed is dat kinderen de hele dag zitten tijdens de meeste lessen. Bewegend les krijgen wordt steeds belangrijker..

(Bericht van Sport en Strategie)

Het bedrijf Embedded Fitness koppelt gamen aan interactieve apparatuur en creëert hiermee bijvoorbeeld nieuwe vormen van (bewegings)onderwijs.   

"Kinderen vinden een interactieve gymles hartstikke leuk", zegt Carla Scholten, directeur van Embedded fitness. Ze startte haar bedrijf in 2008. Haar eerste product was een fietsgame. "Dat was vlak voordat de Wii uitkwam.  De komst van de Wii heeft het imago van gamen positief veranderd." Kinderen zitten niet langer op de bank tijdens een computerspel, maar springen en dansen erop los.  Inmiddels heeft Embedded Fitness, gevestigd in Helmond, allerlei beweeggames ontwikkeld, zoals een schaatssimulator, trampolinegame i-Jump, een roeisimulator, Dance Pads en een gamebike.

Bewegen tijdens aardrijkskunde
Scholten wil niet alleen het bewegingsonderwijs vernieuwen. Ook tijdens de andere lessen kan interactief bewegen van pas komen. Scholten: "Er komen steeds meer onderzoeken die aantonen dat het helemaal niet goed is dat kinderen de hele dag zitten tijdens de lessen. Bewegend les krijgen wordt steeds belangrijker." Ze denkt bijvoorbeeld aan een programma waarbij kinderen al fietsend heel Nederland door kunnen. Dit programma zou gebruikt kunnen worden tijdens aardrijkskunde- of geschiedenislessen. Hoe leuk zou het zijn als je virtueel door middeleeuws Amsterdam kunt fietsen? "Onderweg kun je dan allerlei historische informatie verzamelen", zegt Scholten. Haar bedrijf is nu bezig met het ontwikkelen van een trampoline game. "Deze kan gebruikt worden bij tel- en rekenspellen. Door erop te springen, kun je allerlei sommen doen."   

Het complete artikel is op de site van Sport en Strategie te lezen. Reageren kan daar maar ook hieronder..
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...