Nieuws

Bijzondere filmpjes in de Canon LO

Terug
De Canon LO is een KVLO-site die toegang tot de geschiedenis van de lichamelijke opvoeding in Nederland geeft. Hier is een bijzonder filmportret over Carl Gordijn geplaatst en Gymnastik och motion, een filmpje uit 1925 (!) over de gymnastiek van Hjalmar Ling in en uit Zweden.

De Canon LO geeft toegang tot de geschiedenis van de lichamelijke opvoeding in Nederland. Een kleine vijftig vensters geven met elkaar een overzicht van de geschiedenis van het vakgebied vanaf 1862, het jaar waarin de ‘Vereeniging van onderwijzers in de gymnastiek in Nederland’ werd opgericht, tot nu.

Een digitale canon is nooit afgerond, zoals bij een boek doorgaans het geval is. Het blijft altijd mogelijk vensters te combineren, te schrappen of aan te passen en, als het nodig is, nieuwe vensters en gegevens toe te voegen.

Momenteel loopt er een projekt waarbij bewegende beelden (indien voorhanden of gemaakt) aan de vensters en biografieën worden toegevoegd. De laatste aanwinsten zijn een filmportret (IKOR 1971) over Carl Gordijn (beschikbaar gesteld door de E.O./Beeld en geluid) en Gymnastik och motion, een Zweedse film uit 1925 over gymnastiek en bewegen van de Zweedse Televisie (SVT).
 

Je kunt ze hier vinden:  
 
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...