Nieuws

Biografie Chris Mooij nu op canonlo.nl

Terug
Christiaan Johannes Mooij (Amsterdam, 06-06-1947) kon zijn sportief talent ontwikkelen omdat hij opgroeide in een sportief gezin in de Amsterdamse Kinkerbuurt. Na de HBS-B (1965) studeerde Chris de gemeentelijke pabo in Amsterdam (1968). De complete biografie van deze medewerker van zowel de KVLO, SLO als Jan Luitingfonds is nu te zien op de canonlo

Chris behoorde tot de allereerste lichting studenten die startte met een studie aan de Interfaculteit Lichamelijke Opvoeding (Vrije Universiteit, Amsterdam). In 1976 studeerde hij af met een onderzoek, uitgevoerd samen met Aernout Sterk en Ben Siemens, naar schoolsportbeleid in Nederland, onder begeleiding van Bart Crum. Gedurende zijn studie werkte Mooij als conditie- en (jeugd)atletiektrainer, als leraar lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs en het (speciaal) voortgezet onderwijs, en daarna aan de Pabo: de toenmalige Bouwmanacademie.

Gedurende zijn hele carrière werkte Mooij samen met de KVLO omdat deze vaak veldaanvrager was van belangrijke SLO projecten. Mooij was actief voor LO-Magazine, aanvankelijk als auteur maar van 2002 tot 2012 was hij lid van de redactieraad, waarvan de laatste vijf jaar als voorzitter. Ook zette hij zich in voor het Jan Luiting Fonds, het studie- en publicatiefonds van de KVLO. Vanaf 2010 als bestuurslid en van 2017 tot eind 2020 als secretaris.
 
Lees alles over Chris op canonlo.nl>>
Reacties (2)
Diny Bom27 nov om 13:42
Beste collegae,

Proficiat met deze prachtige Biografie van Chris Mooij en het spreekt voor zich dat Chris in de Canon van de KVLO is opgenomen. Hij heeft ontzettend veel betekent in de ontwikkeling van ons vak en met name de legitimering in het basis- en voortgezet onderwijs.
Chris ken ik als sprinter bij AAC in Amsterdam waar wij elkaar dikwijls tegen kwamen op de atletiekbanen Ookmeer en Olympiaplein. Hij als atleet en ik als trainer bij Sagitta, nu Phanos.
Daarnaast ken ik hem als inspirator van de basisvorming in 1991, coördinator van de Praktijkkaternen LO in de tweede fase van het voortgezet onderwijs en het Jan Luitingfonds.
Een bijzondere collega en een fijn mens. Het is goed om Chris steeds te ontmoeten bij de senior collega’s: De Anders Actieven Bijeenkomsten van de KVLO.
Hilde Bax30 nov om 13:05
De bibliografie van Chris is een mooi verhaal geworden en dat is helemaal terecht.
Het is en blijft fijn om met Chris samen te werken.
We deden dat vele jaren in de redactie van de Lichamelijke Opvoeding, doen dat nog een korte tijd in bestuur van het Jan Luiting Fonds en gaan vast nog lang door met samenwerken in de toetscommissie van de Leergang Vakbekwaam Bewegingsonderwijs via PABO.

Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
20
jan
Landelijke studiedag Basislessen...
Agendapunt bekijken
18
feb
Najaarsscholing
Agendapunt bekijken
08
mrt
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...