Nieuws

De docent van toen is de walking football trainer van nu

Terug
Ook voor senioren die aan voetbal doen, is verantwoord bewegen belangrijk. Dat vraagt om goede begeleiding. Daarom komt het Nationaal Ouderenfonds graag in contact met (oud) leerkrachten die willen bijdragen aan OldStars walking football..


(Bericht: Nationaal Ouderenfonds)

Sinds 2016 is het Nationaal Ouderenfonds landelijk verantwoordelijk voor de verdere groei van het concept wandelvoetbal. Samenwerkingen tussen gemeenten, welzijnsinstellingen en verenigingen leveren veel nieuwe OldStars walking football-teams op. Het Ouderenfonds zoekt naast deelnemers ook naar personen die kunnen ondersteunen bij de organisatie. Denk aan begeleiders en trainers die de juiste kwaliteit kunnen bieden voor de doelgroep.

Verantwoord bewegen In de leeftijdscategorie 60-plus ligt de nadruk op verantwoord bewegen. Iedereen heeft daarin zijn eigen wensen en soms ook zijn belemmeringen. Het Ouderenfonds zoekt daarom begeleiders die ervaring hebben met het aanbieden van beweegvormen. Bijvoorbeeld leerkrachten die inmiddels gepensioneerd zijn. We hopen dat we via hen ook nog meer mensen bereiken die geïnteresseerd zijn in OldStars walking football.

Trainerscursus
Voor leerkrachten die lid zijn van de KVLO en interesse hebben om OldStars-trainer te worden, is een speciale trainerscursus beschikbaar. De trainerscursus wordt aangeboden door het Nationaal Ouderenfonds en René Wormhoudt, inspanningsfysioloog bij het Nederlands Elftal. In de cursus komen de belangrijke aspecten van verantwoord bewegen en sociale activatie van de doelgroep aan bod.

Doet u mee?
Bent u geïnteresseerd om een bijdrage te leveren aan OldStars walking football? Dan horen wij graag van u! Stuur een e-mail naar info@oldstars.nl.

Meer informatie
oldstars.nl
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
17
mei
Masterclass Mentaal sterk in...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...