Nieuws

De FvOv-verenigingen roepen hun leden op tot staking op 30 en 31 januari!

Terug
Doel van de acties is om nogmaals de grote noden van het PO en VO onder de aandacht te brengen. De structurele problemen vragen ook om structurele investeringen.

De FvOv-verenigingen hebben vorige week hun leden gepeild over het al of niet aansluiten bij de  aangekondigde onderwijsstaking op 30 en 31 januari 2020. De uitkomst is bekend, ja we zullen aansluiten bij de staking op 30 en 31 januari. Doel van de acties is om nogmaals de grote noden van het PO en VO onder de aandacht te brengen. De structurele problemen vragen ook om structurele investeringen.

De respons op de ledenpeiling was met ca. 12% van de leden in het PO en VO, lager dan bij vorige peilingen. De respons is echter hoog genoeg voor een valide uitkomst. Hieronder de uitkomst van de peiling op hoofdlijnen:
  • Verreweg het grootste deel van de respondenten geeft aan dat we actie moeten blijven voeren en moeten inzetten op meer structureel geld. De manier waarop men dit wil verschilt licht. In het PO kiest men vooral voor staken. In het VO is men van mening dat een opbouw in de acties, waarbij uiteindelijk een staking gehouden kan worden, effectiever zal zijn.
  • Een kleine meerderheid van de respondenten geeft aan dat we een staking van een andere bond moeten steunen. Hiermee is er dus draagvlak om de staking op 30 en 31 januari te volgen. Dit draagvlak is in het PO (64,7%) duidelijk groter dan in het VO (47,8%).
  • De stakingsbereidheid op de scholen wordt door de mensen uit het VO veel lager ingeschat dan door de mensen in het PO.
  • Een groot deel van de respondenten geeft aan dat een meerdaagse staking de voorkeur heeft.
Op basis van deze uitslag sluiten de FvOv-verenigingen zich dus aan bij de aangekondigde onderwijsacties in januari. We zullen binnenkort meer duidelijkheid verschaffen over de invulling van deze dagen.
Reacties (1)
Rob Kuipers14 dec om 13:55
Elke keer staken we weer voor structureel meer geld, maar ik en velen met mij willen staken voor VERLAGING VAN HET AANTAL LESSEN PER WEEK, naar het niveau van de ons omringende landen (VO ca. 21uur per week).
Ik wil dus geen salarisverhoging maar werkdrukvermindering!
Als we naar 21 uur per week gaan zal je zien dat veel parttimers zeggen dat ze dan eventueel wel meer, of zelfs fulltime, willen werken. Ja, ook dat kost structureel meer geld, maar het zal het lerarentekort oplossen. Win-Win dus.
Vraag dus om meer geld SPECIFIEK voor dit doel, en niet voor een generieke salarisverhoging, want daar wordt onze werkdruk niet minder van.


Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
17
mei
Masterclass Mentaal sterk in...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...