Nieuws

De Koningssportdag 2016

Terug
..is dit jaar op vrijdag 22 april. Het doel van deze sportieve dag is kinderen te laten zien hoe belangrijk én leuk het is samen te bewegen. De officiële site en veel scholen en gemeenten zijn er weer klaar voor. Jullie ook?

In 2013 zijn de eerste Koningsspelen georganiseerd in het kader van de inhuldiging van Koning Willem Alexander. Sinds de eerste editie nemen jaarlijks meer dan een miljoen kinderen en rond de 5400 basisscholen deel aan de Koningsspelen.

Koningsmatch
Om basisscholen te helpen is de Koningsmatch opgezet. Sportverenigingen kunnen zich daar opgeven om scholen te ondersteunen met b.v. hun accommodatie of het organiseren van clinics.

Leiden
In bijvoorbeeld Leiden worden de Koningsspelen enorm groot aangepakt. Het HBO, MBO en VO werken samen om voor het PO de koningssportdag te organiseren. 1200 studenten/leerlingen begeleiden (helpen mee met organiseren) deze sportdag voor ruim 9000 basisschoolkinderen. Verder is hier ook de stichting Koningsspelen opgericht. Deze bestaat vooral uit zeer enthousiaste docenten bewegingsonderwijs (uit PO, VO, MBO en HBO). Via hun Facebookpagina krijg je een beeld van de activiteiten van vorige jaren en de voorbereiding voor 2016.

Pakketten
Ook worden er weer (min of meer commerciële) pakketten voor deze dag aangeboden. Een voorbeeld hiervan kun je hieronder vinden..
  • Koningsspelenpakket.nl Net als voorgaande jaren bieden ze een gratis, compleet uitgewerkt KoningsspelenPakket aan. Dit pakket wordt in binnen- en buitenland gebruikt.
  • Inbeweging.nu
Aanmelden van pakketten/ideeën kan via webredactie@kvlo.nl!

Wat doen jullie?
Wil je laten zien wat er bij jullie gebeurt?  Bij de reacties onderaan kun je je beschrijving of hyperlink (adres Facebook, site, pdf,..) toevoegen.

De officiële site: http://koningsspelen.nl
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
10
dec
Najaarsscholing
Agendapunt bekijken
11
dec
Wintervergadering 2020
Agendapunt bekijken
11
jan
Online Cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...