Nieuws

De vage toekomst voor bewegingsonderwijs in het onderwijs 2032!

Terug
De minister heeft een advies gekregen over de toekomst van het onderwijs in 2032. Het kernpunt van het advies is dat scholen en kinderen meer ruimte moeten krijgen om hun eigen keuzes te maken. De KVLO pleit er bij de beleidsmakers voor dat bewegingsonderwijs op het rooster blijft staan en belang van bewegen goed in beeld blijft.

De minister heeft een advies gekregen over de toekomst van het onderwijs in 2032 (zie www.onsonderwijs2032.nl). Dit advies is voortgekomen uit een maatschappelijke inventarisatie over wat “men” belangrijk vindt voor de toekomst. In dit advies wordt gesteld dat “persoonlijke vorming” één heel belangrijk item is en daar hoort bij ’beter leren bewegen’ en ’gezonde leefstijl’. Maar opvallend genoeg wordt bewegingsonderwijs niet als verplicht vak voor alle kinderen genoemd. De verplichte vakken zijn wel: rekenen, taal, Engels, digitale vorming en burgerschap.
Naast de verplichte vakken zijn er ook nog domeinen (soort thema’s) waar de andere vakken dan een plek kunnen krijgen. Het kernpunt van het advies is dat scholen en kinderen meer ruimte moeten krijgen om hun eigen keuzes te maken. In het komende jaar wordt het advies verder geconcretiseerd en iedereen mag weer mee praten. De KVLO pleit er bij de beleidsmakers voor dat bewegingsonderwijs op het rooster blijft staan en belang van bewegen goed in beeld blijft.

Lees ook: Onderwijs2032 adviseert ‘ruim aandacht voor sport en beweging'
Reacties (5)
Bezoeker 5 apr om 20:20
Terwijl Johan Cruijff himself juist zei: "buitenspelen zou een vak moeten zijn op school" (https://ajroc.files.wordpress.com/2013/12/wpid-johan-cruijff-foundation-buiten-spelen.png).
Wij starten net een nieuwe organisatie die als einddoel heeft dat alle leerlingen op alle scholen iedere dag starten met bewegen. De lijst met positieve gevolgen hiervan is lang. En voor die besluitnemers voor wie het onderwijs een politieke (=budget) vraag is, je spaart er enorm veel geld mee uit. Vele van de "dure" leer, attentie en gedrags problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Groeten uit Canada: www.safeinschools.com
Bezoeker 5 apr om 20:25
'bewegen moet!'...dwz. de overheid moet de mogelijkheid om te kunnen bewegen en aan sport te doen als vanzelf sprekend in het rooster aanbieden! Wat de vrije keuze mogelijkheden betreft: vraag een leerling wat hij/zij liever wil 'vrij' of 'les' ...dan weet een ieder wat men in eerste instantie zal kiezen. Daarom: in het rooster/ en regelmatig!
Bezoeker12 feb om 15:14
haha
Bezoeker12 feb om 15:14
buhweecyen
Bezoeker12 feb om 15:14
ik heb eeennnn vraag
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...