Nieuws

Dekker: voorkeur voor vakleerkracht bewegingsonderwijs!

Terug
Tijdens het Kamerdebat jl. maandag 25 april over de initiatiefnota van Rudmer Heerema van de VVD (*1), waarin de vakleerkracht voor bewegingsonderwijs verplicht wordt gesteld, kon staatssecretaris Dekker het niet duidelijker stellen.

In lijn met zijn eerdere reactie op de initiatiefnota (*2) vindt Dekker dat elk kind gymles zou moeten krijgen van een vakleerkracht. De Kamer, maar ook Heerema en Dekker zelf, vonden dat nader onderzoek nog wel nodig is. Dat betreft de praktische uitvoering, het tempo en de financiële consequenties van de invoering.
 
Onderzoek op financiën, uitvoering en tempo
In een tweetal moties roept de Kamer de regering op nader onderzoek te doen naar de praktische en financiële aspecten van de invoering met daarbij een financiële onderbouwing (*3). Daarnaast doet zij een nadrukkelijke oproep aan de regering om de best practices van scholen met een vakleerkracht te inventariseren en deze samen met de PO-Raad onder de aandacht te brengen van de scholen in het PO (*4). De KVLO is graag bereid om samen met OCW en de PO-Raad mee te werken aan de uitvoering van de moties.
Naar verwachting zal aan het einde van dit kalenderjaar duidelijk worden welk prijskaartje mogelijk zal hangen aan de invoering van de vakleerkracht.

De KVLO is blij dat met de uitkomsten van dit debat de gewenste kwaliteitsverbetering van het bewegingsonderwijs in het basisonderwijs weer een stap dichterbij is gekomen.
 
KVLO, april 2016


*Downloads
1. Initiatiefnota
2. Reactie Dekker
3. Motie Straus
4. Motie Straus,Ypma
Reacties (6)
Bezoeker 9 mei om 11:58
Heel erg positief nieuws, al is het jammer dat dhr. Dekker laat blijken dat hij net niet helemaal weet hoe de zaken praktisch in elkaar zitten, gezien zijn antwoord op punt 8 bijvoorbeeld. Maar goed, we blijven positief!
Bezoeker29 apr om 17:34
al twee generaties te laat.
Bezoeker30 apr om 08:36
En nu doorpakken!
Bezoeker 6 mei om 22:51
Top! Wij zijn er klaar voor.
Bezoeker12 mei om 13:35
Goed idee, maar reken er nog niet teveel op. Dit gaat een miljard (schatting) per jaar extra kosten. Schoolbesturen gaan dit echt niet zelf bekostigen. Wie trekt z'n portemonnee en wie trekt een blik vakleerkrachten open?
Bezoeker13 mei om 20:32
Goed om ook de andere dossiers op de KVLO-site te plaatsen, namelijk de reactie vanuit het Landelijk Netwerk Pabo en de reactie vanuit o.a. de vereniging hogescholen op het voorstel van de VVD!
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
22
jun
Online Masterclass...
Agendapunt bekijken
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...