Nieuws

Discussie over ‘De toekomst van ons Onderwijs’

Terug
Op 21 januari is het stuk ‘De toekomst van ons onderwijs’ gepresenteerd. In dit stuk adresseert een breed scala aan onderwijsorganisaties problemen in ons huidige onderwijs en roept op tot een discussie over deze thema’s.

Diverse signalen waarschuwen ons al langer dat de rek uit ons onderwijssysteem is. Scholen ervaren dat zij onder druk van onder meer vroegselectie en het diplomasysteem niet het beste uit studenten en leerlingen kunnen halen. Bij scholieren daalt de motivatie om te leren en de leesvaardigheid gaat achteruit. Steeds meer scholieren en studenten ervaren zoveel druk dat het ten koste gaat van hun welzijn en prestaties. Docenten gaan gebukt onder werkdruk en ervaren te weinig waardering. En in het hele onderwijs ervaren alle partijen dat de kansengelijkheid onder druk staat. Het zijn verontrustende signalen.

De FvOv is een van de organisaties in het onderwijspact en ondanks dat de FvOv niet op voorhand achter alle oplossingen in het stuk staat, vinden we het wel erg belangrijk dat de discussie hierover breed gevoerd wordt.

In maart zal de FvOv een bijeenkomst organiseren waar over diverse oplossingen gediscussieerd kan worden. Daarnaast kunnen de leden van de FvOv-verenigingen binnenkort ook op een andere manier hun bijdrage aan de discussie leveren. Houdt daarvoor deze website in de gaten.

Op de website De Toekomst van ons Onderwijs vind je meer informatie en kun je je opgeven voor een van de centraal georganiseerde bijeenkomsten.
Reacties (0)
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
04
mrt
ASM introductie
Agendapunt bekijken
05
mrt
Hoe kunnen jonge professionals...
Agendapunt bekijken
07
mrt
Opleiding tot docent Agressie...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...