Nieuws

Factsheet huisvesting bewegingsonderwijs: beheer en betrokkenheid

Terug
Mede door het toenemend aantal vragen via onze helpdesk over huisvesting, akoestiek en nieuwbouw, heeft de KVLO eind 2020 een ledenpeiling uitgezet over de huidige staat van de gymzalen in PO en VO en de betrokkenheid van de vakleerkracht bij het onderhouden van de zalen en inventaris. Met deze input van vakleerkrachten kan de KVLO zich gericht inzetten voor verbetering van huisvesting voor onderwijs en voor de werkplek van vakleerkrachten.

De resultaten laten zien dat een groot deel van de zalen verouderd en de inventaris niet altijd op orde is. Mede met het oog op twee lesuren verplicht bewegingsonderwijs in het PO vanaf 2023 (volgens het amendement Heerema/Van Nispen) is er de noodzaak om op korte termijn een kwaliteitsimpuls aan de zalen die voor bewegingsonderwijs gebruikt worden te geven.

Om de kwaliteit van huisvesting bewegingsonderwijs en de kwaliteit van de werkplek van de vakleerkracht in zowel primair als voortgezet onderwijs te verbeteren is de KVLO een samenwerking met Fontys Hogeschool gestart voor een onderzoek naar de invloed van akoestiek op het welbevinden van de vakleerkracht. Daarnaast gaan we komend schooljaar op scholing van de vakleerkracht inzetten om te informeren over wat je mag eisen en verwachten van je werkplek en wat je rol hierin kan zijn.

Download
Factsheet huisvesting bewegingsonderwijs

Lees ook
Kwaliteitskader Huisvesting
 
Voor vragen, informatie en opmerkingen: onderwijs@kvlo.nl.
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
22
jun
Online Masterclass...
Agendapunt bekijken
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...