Nieuws

Gezonde Generatie nieuwe partner Olympic Moves!

Terug
De samenwerking tussen NOC*NSF en de twintig gezondheidsfondsen is (SGF), met steun van Nederlandse Loterij, is in mei 2020 aangekondigd. Met Gezonde Generatie als partner van Olympic Moves is de eerste concrete stap gezet waarmee de samenwerking wordt geformaliseerd. De intentie is een duurzame en vruchtbare samenwerking op weg naar de gezondste generatie van de wereld in 2040.

Jongeren sporten en bewegen veel te weinig en voelen zich daartoe ook onvoldoende aangemoedigd
Jongeren bewegen en sporten veel te weinig. Uit onderzoek blijkt dat jongeren verschillende barrières ervaren om te bewegen en sporten. VMBO-leerlingen noemen de kosten als grootste belemmering. Leerlingen op HAVO/VWO geven aan dat ze te veel andere verplichtingen hebben. Alle jongeren ervaren weinig support vanuit hun omgeving. Rolmodellen die het gezonde voorbeeld geven zijn schaars en slechts 25% van de jongeren voelt zich aangemoedigd om meer te bewegen. Daar willen we samen verandering in brengen met het doel om alle jongeren een eerlijke kans te geven op een sportief, gezond en gelukkig leven. Ongeacht opleiding, achtergrond, inkomen of beperking.
 
Sport en bewegen blijft de rode draad bij Olympic Moves
De samenwerking met de Gezonde Generatie zorgt voor een verbreding en verrijking van het  programma van Olympic Moves, dat al sinds 18 jaar door NOC*NSF en de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) wordt georganiseerd. Meer dan duizend vakdocenten lichamelijke opvoeding zetten zich in om via ‘Olympic Moves’ (de grootste schoolsportcompetitie voor het voortgezet onderwijs) meer dan 150.000 jongeren actief te laten bewegen. Het huidige programma bestaat uit 18 sporten. Naast bekende competitiesporten als atletiek, voetbal en hockey, worden er ook sporten als streetdance en minitrampoline aangeboden. Vanaf dit jaar worden er twee nieuwe toegankelijke sporten aan het programma toegevoegd: dodgeball en beachvolleybal en komt er extra aandacht voor leerlingen met een beperking.
 
Meer lezen? http://bit.ly/GGNOCNSF
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...