Nieuws

Grote actiebereidheid PO-leden KVLO!

Terug
Vorige week heeft de KVLO naar alle PO-leden een reminder gestuurd voor de ledenpeiling inzake mogelijke vervolgacties in het PO i.v.m. de lage respons eerder en een steekproef waaruit bleek dat niet iedereen de mail had ontvangen. Inmiddels is de uitkomst bekend.

Van de 1173 ingeschreven leden hebben er nu 428 gereageerd (was 49) en dat is ongeveer 36% (was 4.2%). We zijn blij dat veel leden zich alsnog hebben kunnen uitspreken. De uitkomsten wijken niet veel af van de eerste peiling, maar zijn wel wat scherper en de actiebereidheid is groot.

Op de kernvraag of de leden bereid zijn twee dagen te staken, wanneer de werkgever de actie niet ondersteunt en de gestaakte uren gaat inhouden op het salaris (de KVLO heeft immers geen stakingskas, dus naast de reiskostenvergoeding vindt er verder geen vergoeding plaats), geeft 63% aan daartoe bereid te zijn (was 59%). 

Het moge duidelijk zijn dat de actiebereidheid onder de leden groot is en dat deelname aan vervolgacties kunnen rekenen op voldoende steun. Gelet op de bescheiden omvang van ons aandeel PO-leden, zowel binnen de KVLO, als binnen de vakbondswereld (AOb, CNV-O), zal het bestuur bij de FvOv aangeven om m.b.t. de actiemiddelen het AOb en CNV-O te volgen, waar veruit het merendeel van de groepsleerkrachten zijn aangesloten. En in vervolg daarop actief mee te doen met de voorgenomen staking op 12 december a.s. en dit in te brengen bij het PO-Front. Daarnaast acht het bestuur het verstandig dat de KVLO druk houdt op het Kabinet en stevig blijft inzetten op 100% inzet vakleerkrachten ter vermindering van de werkdruk!

Jan Rijpstra (voorzitter)
 
PS: PO-Front houdt een openbare meet-up met minister Slob op 29 november a.s.

Meer informatie op FvOv.nl>>
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
17
mei
Masterclass Mentaal sterk in...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...