Nieuws

Gym in tijden van het coronavirus

Terug
Een KVLO-Ledenpeiling door Annet Komen en Jo Lucassen. In dit rapport zijn de resultaten uitgewerkt van hoe onderwijs vormgegeven werd, de werkzaamheden van de vakleerkrachten, ervaringen met (digitaal) onderwijs-op-afstand en of vakleerkrachten het zien zitten om binnen de anderhalvemeter-samenleving weer les te gaan geven.

In de afgelopen maanden is er veel gebeurd in het onderwijs. Halverwege een normaal schooljaar veranderde ineens alles en mocht niemand meer naar school. Het werk van leerkrachten veranderde hierdoor van de één op de andere dag ingrijpend. Zo ook het werk van de gymleerkrachten.

Om hen te kunnen volgen en te ondersteunen bij hun veranderde werkzaamheden en daarbij de motorische vaardigheid van de leerlingen te waarborgen heeft de KVLO in april 2020 een enquête uitgezet onder haar leden met als thema ‘Gym in tijden van het coronavirus’.

Dat de hele situatie veel leerkrachten bezighoudt was snel duidelijk uit de grote respons op de enquête: Ruim 1600 vakleerkrachten hebben in vijf dagen de lange vragenlijst ingevuld.

In dit rapport zijn de resultaten uitgewerkt van hoe onderwijs vormgegeven werd, de werkzaamheden van de vakleerkrachten, ervaringen met (digitaal) onderwijs-op-afstand en of vakleerkrachten het zien zitten om binnen de anderhalvemeter-samenleving weer les te gaan geven.

Wat niet in dit rapport is opgenomen is de rol van de KVLO-media tijdens de coronacrisis. Daarom hieronder nog wat info daarover (met aanvullend wat Analytics-data) omdat er wel vragen over gesteld zijn.

KVLO media PO
De meerderheid is bekend met de KVLO webpagina met corona-les ideeën (21.500 keer bekeken) en/of de KVLO Facebook Praktijkpagina. Beide pagina’s worden door hen voldoende beoordeeld met gemiddeld een 3,7/5 en 54% maakt gebruik van de opgenomen informatie. De protocolpagina opstart PO (met naast het protocol ook veelgestelde vragen en leerlijnen) is 21.000 keer bekeken.
 
KVLO media VO
54% van de ondervraagden kent de webpagina met corona-lesideeën en de Facebook Praktijkpagina van de KVLO. De protocolpagina VO is tot nu toe (10/6) bijna 10.000 keer bezocht. Van de personen die de pagina’s kennen, maakt bijna 60% ook gebruik van de informatie op de pagina. De inhoud van beide pagina’s wordt dan ook ruim voldoende beoordeeld met een 3,6/5.

Overigens werd de FB praktijk-pagina (met alle 'lessen-op-afstand') in de afgelopen periode dagelijks tussen 600 en 1800 keer bezocht. (Bron: statistieken Facebook).


De ledenpeiling kun je hier downloaden!
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
03
sep
Cursusdagen Boksend Opvoeden
Agendapunt bekijken
18
sep
Skateboarden
Agendapunt bekijken
21
sep
ONLINE Cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...