Nieuws

Gymles voor jongeren met motorische stoornis

Terug
(Bron: sportknowhowxl.nl) Voor docenten in het bewegingsonderwijs is het lastig om jongeren met motorische ontwikkelingsstoornissen te betrekken bij een les. Aan de Radboud Universiteit wordt ook in de praktijk gewerkt aan meer en makkelijker meedoen.

In hoeverre kinderen met een stoornis als cerebrale parese (CP) of developmental coordination disorder (DCD) daadwerkelijk meedoen tijdens de gymles of bij een sportvereniging is lastig vast te stellen. Een en ander is op de eerste plaats afhankelijk van hoe ernstig de beperking is. De variëteit is groot. Het gaat om kinderen die onhandig en ongecoördineerd bewegen tot een groep die in een rolstoel zit. Bert Steenbergen - hoogleraar Gehandicaptenzorg aan de Radboud Universiteit - is projectleider van Meedoen met Sport. Hij ziet veel ruimte voor verbetering.

“Vaak zijn deze jongeren bijvoorbeeld wel aanwezig bij de gymles, maar belanden ze bij veel spelvormen of oefeningen op de bank. Ze zitten aan de kant. Dat is docenten niet altijd aan te rekenen. Zij hebben nu nog onvoldoende handvatten om een les op maat te maken.”

Lees het volledige artikel op sportknowhowxl.nl.
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...