Nieuws

Gymplanner om je les makkelijk digitaal voor te bereiden

Terug
Gymplanner is een online-tekenprogramma voor gymleerkrachten, met als doel het digitaal voorbereiden van je gymles eenvoudiger te maken.

Het maken van een lesvoorbereidingsformulier kan voor studenten en gymleerkrachten een tijdrovende en frustrerende bezigheid zijn. Basissofware zoals Word, Pages, Paint en dergelijke zijn er niet echt geschikt voor. Branco Kranenburg besloot daarom in 2018 Gymplanner op te richten - een online-tekenprogramma voor gymleerkrachten met als doel het voorbereiden van de gymles een stuk eenvoudiger te maken. Inmiddels bestaat Gymplanner 3 jaar en wordt door zo'n 5000 personen actief gebruikt.

 
                     
Voorbeeldopstellingen in Gymplanner
 
Prettig is dat het programma vol met standaard icoontjes en soorten velden staat die je er alleen maar in hoeft te klikken. De velden staan dan vast maar alle icoontjes (materiaal/personen) kun je naar hartelust verplaatsen.

Nog een mooie functie is dat je online kunt samenwerken. Handig voor sportdagen. Ook kun je het online opslaan om er later aan verder te werken. Dat werkt helaas niet in iedere browser (zoals Safari). Dan rest nog exporteren maar dat kan alleen als plaatje en is dus niet meer offline aan te passen. Ontwikkelpuntje dus.

                                                    
Screenshots Gymplanner


Gymplanner is net als alle software, je moet het even uitproberen om te merken of het iets voor je is. Het vraagt in ieder geval niet veel digitale kennis. Iedereen kan er zo mee werken. Of je het ook gaat gebruiken is vervolgens heel persoonlijk en ook afhankelijk van hoe uitgebreid je je lessen voorbereid, hoe je die voorbereidingen organiseert en wat voor devices je bij de hand hebt.

Gymplanner is gratis uit te proberen. Voor meer functies bestaat er een Premium versie.

Je kunt de online Tool vinden op gymplanner.nl


Heb of maak je een ander appje dat handig is bij (de voorbereiding van) je lessen? Laat het ons weten! Dan maken we hier een thread van..
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
22
jun
Online Masterclass...
Agendapunt bekijken
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...