Nieuws

Het Handboek huisvesting bewegingsonderwijs

Terug
en de Basisinventaris bewegingsonderwijs voor het primair en voortgezet onderwijs (binnen) zijn geactualiseerd en nu vrij downloadbaar..

op deze pagina!

Het handboek huisvesting bewegingsonderwijs heeft als doel te ondersteunen bij keuzes voor een goede huisvesting voor het bewegingsonderwijs. Het bevat normen en aanbevelingen voor de bouw, inrichting en het onderhoud. Belangrijke wetten, regelgeving en besluiten zijn gebundeld tot een handzame lijst voor diegenen die betrokken zijn bij de huisvesting van bewegingsonderwijs. Het is daarmee hét uitgangspunt om te komen tot een goede accommodatie voor de huisvesting van bewegingsonderwijs.
Het handboek bevat ook achtergrondinformatie rondom huisvesting van bewegingsonderwijs. Dit betreft onder andere informatie over verantwoordelijkheden van verschillende betrokken partijen.

De Basisinventaris bewegingsonderwijs in het primair en voortgezet onderwijs heeft als doel te ondersteunen in keuzes voor een goede inrichting van gymnastieklokalen en sporthallen/-zalen voor bewegingsonderwijs. Het is voor mensen betrokken bij de inhoudelijke en financiële kant van het inrichten van het lokaal voor bewegingsonderwijs. Dit document heeft geen wettelijk karakter en er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Het vormt een advies om tot goede randvoorwaarden voor het goed leren bewegen van leerlingen te komen.
De basisinventarislijst in dit document geeft een inhoudelijk en financieel kader. Uiteindelijk is het vakwerkplan bewegingsonderwijs en/of de gebruikte methode de basis om te komen tot een juiste inrichting.
Reacties (2)
Tineke30 nov om 13:26
Ik geef dit jaar les in een gymnastieklokaal met 1 minitrampoline, 1 valmat, 6 kleine matjes en een halve lange mat.
Navraag leerde mij dat conform de KVLO richtlijnen bij 1minitrampolne 1 valmat verplicht is.
Is dit correct?
(Ik heb tijdens mijn opleiding geleerd dat ik bij gebruik van minitrampoline, 1 valmat moet gebruiken met daarom heen kleine matjes)

De tweede opmerking was dat er tegenwoordig tijdens de LO lessen in vakken wordt gewerkt.
8 basketballen dus in plaats van 24 basketballen ( deze reken som gaat ook op voor het overige ballen materiaal)

Is dit correct?

Tineke
Jorieke STeenaart 4 dec om 11:29
Hoi Tineke

Stuur je vragen even naar onderwijs@kvlo.nl dan komen we er bij je op terug per e-mail/telefoon om je hierin nader te adviseren.

groet Jorieke Steenaart
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
03
sep
Cursusdagen Boksend Opvoeden
Agendapunt bekijken
18
sep
Skateboarden
Agendapunt bekijken
21
sep
ONLINE Cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...