Nieuws

Het Blariacum College is de sportiefste middelbare school

Terug
Het Blariacum College te Venlo wint de titel ‘Sportiefste VO-school van Nederland’ 2016. Vijf VO-scholen waren uit alle inzendingen vanuit het hele land genomineerd voor de finale van de verkiezing.

De jury wees het Blariacum College te Venlo uiteindelijk als winnaar aan. Zij ontvingen een waardecheque van €3000,-. De andere vier genomineerde scholen ontvingen ieder een waardecheque van €1500,-. De cheques zijn beschikbaar gesteld door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha.
Deze verkiezing werd voor de achtste keer georganiseerd door de KVLO (de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding) en NOC*NSF, in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen (Academie voor Lichamelijke Opvoeding).
 

Juryrapport
Uit het juryrapport blijkt dat de school de omgeving erg goed betrekt bij het onderwijs in bewegen. Het Blariacum College biedt een ruim en divers beweegaanbod voor alle leerlingen. De school maakt optimaal gebruik van de sportieve omgeving en laat ook anderen partijen hierin participeren. De maatschappelijke betrokkenheid is goed zichtbaar in de projecten van de school, zowel regionaal als internationaal.
De jury is verder ook onder  de indruk van de ruimte die de vaksectie krijgt om zich te professsionaliseren.
 
De directeur van het Blariacum
is vol trots en vindt deze prijs een goede stimulans om door te bouwen aan het bewegen in de school èn het bewegen in de omgeving.
 
Prijs beste podiumpresentatie
De prijs voor beste podiumpresentatie is gewonnen door het Calandlyceum uit Amsterdam. Zij ontvingen een waardecheque van €1000,-. Beschikbaar gesteld door schoolkleding.nl

 
Onze films en foto's en via Twitter


 
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...