Nieuws

Jouw zaal, jouw werkplek, jouw leermiddel

Terug
Oproep voor een KVLO-peiling om meer inzicht te krijgen over het aantal accommodaties, de status ervan en de bevindingen van docenten bewegingsonderwijs. Draag je steentje bij en vul in!

Iedere werkdag ben je in jouw zaal, geef je er les aan diverse klassen en leerlingen en werk je met de inventaris waarmee de zaal is uitgerust. De zaal is dan ook een van de belangrijkste randvoorwaarde om kwalitatief bewegingsonderwijs te kunnen geven en zeker ook belangrijk voor om veilig, gezond en verantwoord te werk te kunnen gaan. De zaal is tenslotte jouw werkplek en jouw leermiddel!

Daarom steekt de KVLO ook veel tijd in het thema huisvesting, eerder al door het opstellen van het handboek huisvesting bewegingsonderwijs en de basisinventarislijst PO-VO. Om als KVLO een stap verder te kunnen gaan, naast het herzien van het handboek en het bijstellen van de basisinventarislijst, is het van belang om zicht te krijgen in:
  • Op hoeveel accommodaties wordt er in Nederland bewegingsonderwijs gegeven?
  • Wat is de status van deze accommodaties in relatie tot het handboek huisvesting bewegingsonderwijs?
  • Wat zijn de bevindingen van de vakleerkrachten bewegingsonderwijs op de betreffende accommodaties?

Dit alles doen wij met als doel om de lobby versterken voor een betere accommodatie als leermiddel (betere, uitgebreidere en toekomstbestendigere inrichting/inventaris) en voor een betere werkplek (akoestiek, ventilatie, klimaat). We zetten hierbij in op de accommodatie waar bewegingsonderwijs plaatsvindt, aan belangrijke voorwaarden ten aanzien van het bewegingsonderwijs te laten voldoen. Het momentum om hier goed inzicht in te verkrijgen is nu! Ook jij kunt hieraan bijdragen door de peiling huisvesting in te vullen!

Gegevens die nu worden verzameld, dragen bij om in 2023, als de wettelijke verplichting van 2 uur bewegingsonderwijs in het PO en de mogelijke invoering van curriculum.nu plaatsvind, goed toegerust te zijn met toekomstbestendige werkplekken én leermiddelen.

Draag je steentje bij en vul nu de peiling huisvesting in via deze links:
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
17
mei
Masterclass Mentaal sterk in...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...