Nieuws

Kinderen met overgewicht in beweging krijgen? Sportimpuls KSG biedt kansen!

Terug
om kinderen van 0 tot 4 jaar met (risico op) overgewicht en obesitas en jeugd van 4 tot 18 jaar met (ernstig) overgewicht te stimuleren om gebruik te maken van passend sport- en beweegaanbod. Met als einddoel dat zij blijven sporten en bewegen als onderdeel van een gezonde(re) leefstijl.

Overgewicht is vaak één van de speerpunten in gemeentelijk gezondheidsbeleid. En dat is niet voor niets. In de afgelopen dertig jaar zijn overgewicht en obesitas flink toegenomen. Gemiddeld heeft  één op de acht Nederlandse kinderen overgewicht.
 
Streef je als adviseur bij de Gezonde School, ROS, sportbond of provinciale sportraad of als GGD functionaris of JOGG regisseur ook naar een samenleving waarin alle jeugd opgroeit in een gezonde omgeving met een gezond gewicht? De Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG) sluit aan bij deze ambitie en biedt kansen voor lokale partijen! Stimuleer lokale partijen in de gemeente dan ook om samen met sport- en beweegaanbieders een subsidieaanvraag in te dienen!
 
 
Vanaf 9 januari 2017 subsidieaanvraag indienen voor kinderen van 0-18 jaar
Het Ministerie van VWS stelt in 2017 via het programma Sport en Bewegen in de Buurt 1,8 miljoen euro beschikbaar om kinderen van 0 tot 4 jaar met (risico op) overgewicht en obesitas en jeugd van 4 tot 18 jaar met (ernstig) overgewicht te stimuleren om gebruik te maken van passend sport- en beweegaanbod. Met als einddoel dat zij blijven sporten en bewegen als onderdeel van een gezonde(re) leefstijl.
 
Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf 9 januari 2017 tot 23 februari, 14.00 uur bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht (KSG). Maar zij kunnen dit niet alleen! Zij werken hierbij samen met de lokale (jeugd)gezondheidszorg, kinderopvang, scholen en eventuele andere partners uit de gemeente. Stimuleer lokale partijen in de gemeente om een subsidieaanvraag in te dienen!
 
Stimuleer lokale partijen
Ken je lokale partijen of partners die initiatieven ontplooien voor deze specifieke doelgroep of bij wie een aanvraag goed zou passen, informeer ze dan over de mogelijkheid van de Sportimpuls KSG. Neem contact met ze op of breng ze samen in een bijeenkomst waarin je de mogelijkheden samen verkent.
 
Geef de geïnteresseerde partners mee dat de lokale partijen in de aanvraag duidelijk moeten laten zien dat aan de gestelde voorwaarden voor subsidie wordt voldaan. Goed om te weten is dat:
  • Het maximaal aan te vragen bedrag 80.000 euro is;
  • Ze niet alleen voor de 0-4 en 12-18 jarigen een aanvraag kunnen indienen, maar ook voor 4-12 jarigen;
  • Ze gebruik maken van succesvol sport- en beweegaanbod (interventies) van de Menukaart Sportimpuls KSG;
  • Ze laten zien dat je aanvraag invulling geeft aan drie kernelementen: samenwerking tussen zorg en sport; ouderparticipatie en opvoedondersteuning; sport- en beweegaanbod;
  • Ze inspelen op de vraag van de doelgroep en dat jouw aanbod aanvullend is op de bestaande situatie in de wijk.
 
Kijk voor de alle voorwaarden en de procedure op de website van ZonMw.
 
Vragen of ondersteuning
·         Vragen die lokaal of regionaal niet beantwoord kunnen worden: sportimpuls@nocnsf.nl
·         Informatie over de criteria van je subsidieaanvraag: tel. 070 34 95 232 of sportimpuls@zonmw.nl
·         Inhoudelijke vragen over het thema overgewicht: femke.vanbrussel@kcsport.nl of rebecca.beck@kcsport.nl of 0318-490900
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...