Nieuws

KNVB steunt wet voor meer gym op school

Terug
Nederlandse kinderen zijn Europees kampioen stilzitten. Ook in het voetbal is dit zichtbaar. "Trainers en coaches moeten het gebrek aan bewegingsoefeningen tegenwoordig compenseren tijdens voetbaltrainingen. Eerst aan de slag met de basisvaardigheden;..

.. opvangen en rollen voordat de bal in het veld komt", signaleert Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. "We maken het met zijn allen niet meer aantrekkelijk genoeg om te bewegen en buiten te spelen op schoolpleinen of in buurten. Kinderen van nu hebben hierdoor nu minder spiermassa. Juist in wijken met lage sociale klasse speelt dit probleem.


Daar moet snel verandering in komen, onder meer door lichamelijke opvoeding door vakleerkrachten weer verplicht te stellen op scholen, vindt de KNVB. "Dit is een groot maatschappelijk probleem, waarin iedereen zijn rol moet pakken. Wij hopen dat de politiek vandaag regie durft te nemen. Het onderwijs, gemeentes, buitenschoolse opvang, de sportwereld kunnen samen ervoor zorgen dat alle kinderen voldoende en verantwoord leren bewegen. Want ieder kind verdient een goede beweegbasis", aldus Van der Zee.

Lees verder op knvb.nl>>
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
17
mei
Masterclass Mentaal sterk in...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...