Nieuws

Kunstgras en milieu

Terug
Woensdag 11 oktober jl besteedde Zembla opnieuw aandacht aan kunstgrasvelden met rubbergranulaat. Het gebruik van rubbergranulaat van oude autobanden zou mogelijk vervuilend zijn voor de onderliggende grond van velden en het grondwater.

Zembla werd hierover getipt tijdens de zomerstop toen bleek dat verschillende velden pas gerenoveerd konden worden nadat er bodemsanering had plaatsgevonden. Dat duidt op ernstig vervuilde grond door de rubberen korrels en rubberen matten onder het veld. Hierdoor zijn grote stukken rubber vermengd met zand, wat leidt tot zware verontreiniging van de grond met zink en kobalt.

In de eerste uitzendingen van Zembla over de gevaren van rubbergranulaat kwam vooral de kwestie over gevaar voor de volksgezondheid aan de orde. De KVLO zag geen reden om sporten op rubbergranulaat af te raden.


Naar aanleiding van deze laatste uitzending die vooral gaat over milieuschade ziet de KVLO geen reden anders over sporten en lesgeven op kunstgrasvelden te adviseren. Het RIVM heeft op dit moment nog geen nieuwe informatie over mogelijke effecten van zink uit rubbergranulaat op het milieu. Wel is het RIVM in gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Milieu over vervolgonderzoek naar de milieueffecten van het gebruik van rubbergranulaat op kunstgrasvelden. Wij houden dat nauwlettend in de gaten.

Lees ook
Sporten op kunstgrasvelden 
Geen reden om sporten op rubbergranulaat af te raden    

Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
15
sep
Start Nationale Sportweek
Agendapunt bekijken
26
sep
Studiedag BSM en LO2
Agendapunt bekijken
28
sep
Kaderbijeenkomst september 2018
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...