Nieuws

KVLO scholing 2020-2021

Terug
Ongeveer 600 respondenten uit het VO (60%), PO (26%), SO (6%), MBO en HBO hebben de enquête scholingsbehoefte ingevuld. We gaan als KVLO aan de slag met een combinatie van online scholing (met onze eigen greenroom) en, waar mogelijk, (lokalere) fysieke scholing.

Ongeveer 600 respondenten uit het VO (60%), PO (26%), SO (6%), MBO en HBO hebben de enquête scholingsbehoefte tussen 23 september en 5 oktober ingevuld. Ruim 92% van de respondenten geeft aan regelmatig (bij)scholing via de KVLO of via andere aanbieders te volgen.

Naast de oude en vertrouwde fysieke studiedagen en workshops is er ook veel behoefte aan online scholing. We gaan als KVLO dus aan de slag met een combinatie van online scholing en, waar mogelijk, fysieke scholing.

Deze toekomstige fysieke scholing zal zoveel mogelijk ‘lokaler’ plaatsvinden, dus bijvoorbeeld één studiedag die op twee verschillende plaatsen in Nederland georganiseerd wordt, zodat deze voor iedereen bereikbaar en toegankelijk is. Daarnaast gaan we ook kijken naar de mogelijkheden voor het aanbieden van workshops en cursussen op diverse plekken verspreid door het land.

Voor online scholing richten we in november onze eigen ‘greenroom’ in, zodat we voortaan snel en toegankelijk scholing verzorgen zoals cursussen, live webinars en tutorials over diverse onderwerpen.

Bij het samenstellen van het scholingsaanbod gaan we zeker rekening houden met onderwerpen die vaak benoemd zijn, zoals bijvoorbeeld trend en nieuwe sporten, veiligheid en aansprakelijkheid,  en digitalisering. De meeste onderwerpen zijn voor alle schooltypen interessant en vaak niveau-overstijgend. Waar nodig zal er aanbod komen gericht op een specifiek schooltype of leeftijdsgroep.

De peiling geeft richting aan hoe wij als KVLO toekomstige scholing gaan inrichten. Eind 2020 formeren wij een interessant en aansprekend online aanbod dus houdt deze website en de Goed Leren bewegen-nieuwsbrief in de gaten voor informatie betreffende deelname aan onze scholings-en professionaliseringsactiviteiten.

 
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
29
okt
Primitieve reflexen De start van...
Agendapunt bekijken
09
nov
ONLINE Cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
12
nov
Dag van het Sportonderzoek 2020
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...