Nieuws

KVLO Wintervergadering 2018..

Terug
was op 8 december 2018 in Woudschoten (Zeist). Aan de orde waren onder andere de verkiezing van de nieuwe voorzitter Stella Salden (per mei 2019) en de uitreiking van het ere-lidmaatschap aan Kees van Tilborg, initiatiefnemer en redacteur van de Canon voor de LO.

Over Stella Salden is al een keer een nieuwsbericht uitgebracht. Nu is de voorgenomen aanstelling dus definitief en heeft Stella zich tijdens de Wintervergadering aan de kaderleden voorgesteld. Meer foto's hiervan staan op deze pagina.
 

 
Nogmaals uit haar motivatie: De laatste jaren richt ik mijn interesses, aandacht en werkzaamheden in toenemende mate op het ‘Maatschappelijk Middenveld’, met een voorkeur voor professionele, resultaatgerichte landelijke organisaties. Het bij elkaar brengen van divergerende krachten is een rode draad in mijn CV. Ik heb oog voor de in- en externe klanten en voor hun tevredenheid. En streef naar een open, transparante en collegiale sfeer.
Mijn analyse, visie en pragmatiek hebben een meerwaarde ten behoeve van strategievorming en profilering. Ik houd van verbinden, ontwikkelen en vernieuwingen. Daarbij zet ik mijn kennis en ervaring in op het gebied van politieke en bestuurlijke processen. Ik ben een netwerker pur sang en fungeer als boegbeeld voor de organisatie in diverse gremia van politiek, stakeholders en media.

De aangeboden functie voorzitter KVLO is voor mij een nieuwe uitdaging. Sport is mijn grote passie, getuige mijn opleiding tot docent L.O, werkervaring in het sport- en bewegingsonderwijs en mijn (top)sportbeoefening handbal. Daarnaast liggen de werkzaamheden en verantwoordelijkheden die behoren bij deze functie in de lijn van mijn werkzaamheden bij diverse landelijke beroeps- en belangenverenigingen. De werking van verenigingsstructuren met een landelijke én regionale focus waar vrijwilligers en beroepskrachten gezamenlijk het beleid bepalen en uitvoeren, alsook de borging van de kwaliteit van cursussen en trainingen, zijn mij bekend.
Graag wil ik mij inzetten om samen met de bestuursleden, bureau en leden de KVLO vanuit ‘good governance’ krachtig en positief te besturen.    Kees van Tilborg heeft als directeur van de KALO, in de jaren van heroriëntatie van het hbo, succesvol leiding gegeven aan het ontwikkelen van opleidingen aan de (K)ALO te Tilburg (vanaf 2000 Fontys Sporthogeschool). Daarnaast zet hij zich al jaren vrijwillig in ten behoeve van de lichamelijke opvoeding. Zeer belangrijk daarin is de website Canon van de LO (ooit een cadeau van het Jan Luiting Fonds voor de 150-jarige KVLO) maar ook de (fysieke) archieven up-to-date te houden bij de KVLO in Zeist. Voor al wat Kees heeft betekend voor de LO en voor de KVLO heeft hij nu zeer terecht het ere-lidmaatschap (o.a. in de vorm van een beeldje) van de KVLO ontvangen.
 

Meer over Kees is hier te lezen..
Reacties (1)
Diny Bom16 dec om 20:42
Kees, van harte gefeliciteerd met deze terechte erelidmaatschap, je verdient hem.
Tijdens jouw werkzaamheden heb je veel betekend voor de ALO/ Sporthogeschool. Je hebt jouw liefde voor geschiedenis van de Lichamelijke Opvoeding en Sport een plek gegeven. Dit doe je voor de huidige opleiding van de Fontys Sporthogeschool in Eindhoven en de vele artikelen in het vakblad. Maar je bent ook als vrijwilliger actief voor de archieven van de KVLO en sinds 2009 ben je redactielid voor de Canon van de LO. Vanaf 2012 tot heden ben je eindredacteur van de Canon voor zowel de vensters als voor de biografieën.
Kees, buiten het aansturen van andere auteurs heb je zelf 7 vensters geschreven en daarnaast 18 biografieën. Hopelijk blijf je dit nog jaren voor de KVLO doen.
Nogmaals proficiat met deze onderscheiding.
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
17
mei
Masterclass Mentaal sterk in...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...