Nieuws

Laat van je horen nu het kan!

Terug
Neem deel aan één van de twaalf provinciale bijeenkomsten in april en mei over ‘bewegen op de basisschool’, die georganiseerd worden in opdracht van het ministerie van OCW. Het is van groot belang dat wij op deze bijeenkomsten op een positieve manier zichtbaar en hoorbaar aanwezig zijn en met goede voorbeelden komen. Lees hier meer over de bijeenkomsten en wanneer er één bij jou in de buurt is.

Laat van je horen nu het kan!
Neem deel aan één van de twaalf provinciale bijeenkomsten over ‘bewegen op de basisschool’, die georganiseerd worden in opdracht van het ministerie van OCW.
Zoals jullie weten heeft staatssecretaris Dekker met de PO-Raad een plan van aanpak opgesteld om te komen tot minimaal twee uur bewegingsonderwijs (het liefst drie uur) gegeven door een bevoegde (vak)leerkracht.

Het ministerie van OCW heeft in dat kader aan Sportkracht12, de Provinciale Sportraden, gevraagd om in iedere provincie een bijeenkomst te organiseren met de belangrijkste stakeholders, zoals: ministerie van OCW, VWS, NOC*NSF, VSG, PO-Raad, KVLO, gemeenten, provincies, basisscholen, lokale sportorganisaties en sportverengingen. Doel is het uitwisselen en ophalen van inspirerende voorbeelden en met oplossingsrichtingen te komen voor twee en drie uur bewegingsonderwijs, gegeven door bevoegde (vak)leerkracht en elke dag een beweegmoment.

Dit betekent dat in de maanden april en mei in elke provincie van Nederland een dergelijke bijeenkomst door de Provinciale Sportraden zal worden georganiseerd.

Het programma kent een plenair deel en een workshopdeel. In het plenaire deel zijn de landelijke stakeholders vertegenwoordigd en zal de KVLO vertegenwoordigd zijn door Cees Klaassen en een lid van team Onderwijs. Voor de workshops (maximaal tien) willen we graag vakleerkrachten laten uitnodigen, zodat zij het belang van goed en voldoende bewegingsonderwijs vanuit hun eigen ervaring kunnen inbrengen. Het is van groot belang dat wij op deze bijeenkomsten op een positieve manier zichtbaar en hoorbaar aanwezig zijn en met goede voorbeelden komen. Er wordt niet verwacht dat de vakleerkrachten zelf een workshop gaan verzorgen, met beeldmateriaal komen of een gymles gaan geven.
 
Provincie Datum Tijd Locatie
Zeeland ma 11-apr 14:00-18:00 uur Goes
Noord-Brabant wo 13- apr 13:30 uur Eindhoven
Flevoland di 19-apr 15:30-19:00 uur Almere Afgelast
Limburg wo 20-apr 13:30 uur Sittard
Drenthe do 21-apr Middag Emmen
Zuid Holland vr 22-apr 13:00-17:00 uur Den Haag
Friesland do 28-apr 13:30 uur Leeuwarden
Groningen wo 11-mei 15:30-19:00 uur Groningen
Overijssel do 12 mei 14:30-18:30 uur Zwolle
Noord Holland wo 18-mei 13:30-17:30 uur Medemblik
Utrecht wo 25 mei Nntb Vianen
Gelderland do 26 mei 15.30-20.00 Arnhem
 
De KVLO heeft met alle twaalf organisatoren afgesproken dat wij de regie voeren over het uitnodigen van de vakleerkrachten (dat mogen natuurlijk ook niet-KVLO-leden zijn). Dit betekent dat de belangstellenden voor een bijeenkomst zich bij ons aanmelden en dat wij de contactgegevens voor de uitnodiging doorsturen naar de betreffende organisatie.

Wil je deelnemen aan één van de bijeenkomsten stuur dan je contactgegevens naar marja.nieuwenhuis@kvlo.nl Graag aangeven voor welke bijeenkomst je interesse hebt. Je krijgt dan t.z.t. een persoonlijke uitnodiging voor de betreffende bijeenkomst.

De KVLO hoopt op deze wijze te zorgen dat bij alle twaalf bijeenkomst een ruime afvaardiging aan vakleerkrachten aanwezig is! 

 
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...