Nieuws

Ledenpeiling FvOv over akkoord en staking

Terug
De KVLO is lid van de vakbond FvOv. Deze bond heeft, mede op advies van de 11 aangesloten verenigingen, besloten tot een ledenpeiling. De KVLO roept de leden op te reageren. De peiling wordt maandagochtend (4/11) naar de leden verstuurd.

Op vrijdag 1 november heeft de FvOv de handtekening onder een convenant met het ministerie gezet. Daarin wordt vastgelegd dat er 460 miljoen beschikbaar komt voor deze kabinetsperiode. In de gezamenlijke claim (FvOv, CNV Onderwijs, AOb, AVS, PO-Raad en VO-raad) voor een noodpakket was gevraagd om in totaal 423,5 miljoen structurele investeringen (gebaseerd op onze eerdere claim bij de acties van 15 maart).

Het bedrag was dus weliswaar hoger, maar het gaat hier grotendeels om incidenteel geld. Daardoor is het niet mogelijk om de loonkloof tussen PO en VO verder te dichten en ook kunnen er geen structurele maatregelen worden genomen in de bestrijding van de werkdruk in het PO en VO. De bonden hebben ervoor gekozen om, ondanks deze bedenkingen, te tekenen en daarmee de middelen veilig te stellen. Daarmee was de staking van de baan.

Uit de vele reacties uit het veld maken de bonden nu op dat er wellicht een inschattingsfout is gemaakt. De AOb heeft de handtekening onder het convenant teruggetrokken en de voorzitter van de AOb heeft haar functie neergelegd.

De KVLO is lid van de vakbond FvOv. Deze bond heeft, mede op advies van de 11 aangesloten verenigingen, besloten tot een ledenpeiling. De deadline van deze peiling is maandag 4 november 18.00 uur. Hierna zal de ALV van de FvOv mede op basis van de uitkomst een besluit nemen. De KVLO roept de leden op te reageren. De peiling wordt morgenochtend, maandag 4-11 verstuurd.
Reacties (12)
Karen Fekkes 3 nov om 22:58
Staken!
Stephan 4 nov om 06:39
“Wellicht een verkeerde inschatting” is een zelfs een grove onderschatting van het probleem. Leraren met een bevoegdheid in de eerste graad werkend in het PO moeten worden betaald zoals andere leraren met een bevoegdheid in de eerste graad worden betaald. De KVLO zou zich hard moeten maken voor een financieel goede positie voor de vakleerkrachten in het PO.
Oh, en uiteraard gaan we staken.
Sandra Roelofsen 4 nov om 08:47
Het overbruggen van het salarisverschil tussen PO en VO blijft onze inzet. De 460 miljoen die nu toegezegd is een eerste gebaar en zo hebben we dit ook steeds opgevat en aangegeven aan Slob en de andere partijen. Onze inzet blijft om dit geld structureel te maken.
Stephan 4 nov om 10:09
Beste Sandra,
Het onderwijs heeft op dit moment niets aan een gebaar. Bij mij op school heeft de helft van de groepen één of meerdere dagen per week iemand voor de klas staan zonder relevante afgeronde opleiding. Er komt geen crisis aan in het onderwijs, maar het is crisis.
Met mijn ALO-opleiding verdien ik vele honderden euro's netto per maand minder dan de ALO-ers in het VO. En dat al ruim 22 jaar.

P.S. Ik heb nog geen ledenpeiling mogen ontvangen. Wanneer worden deze gemaild?
Sandra Roelofsen 4 nov om 10:19
De ledenpeiling is nu verzonden, mocht u niets hebben ontvangen meld dit dan even bij de KVLO
Stephan 4 nov om 10:55
Ik heb geen ledenpeiling ontvangen. Mijn lidnummer 125949
Wieneke 4 nov om 11:28
Staken!
Robert Buisman 4 nov om 12:16
Ik heb geen ledenpeiling ontvangen, lidnummer 148633
Arjen van Duijn 4 nov om 15:34
Ook geen peiling ontvangen.....
Sjoerd Leenders 4 nov om 15:45
Tot op heden geen peiling ontvangen.
Lidmaatschapsnr 146455
William 6 nov om 08:47
leden die geen ledenpeiling ontvangen, geen terugkoppeling via de mail over resultaat van peiling en standpunt KVLO, geen mogelijkheid om je te registreren................. Je wilt als vakorganisatie die oproept tot staken toch weten hoeveel leden uiteindelijk gestaakt hebben?
Ledenadministratie 7 nov om 15:12
Als je onze ledenpeiling niet hebt ontvangen wil je dan contact met ons opnemen zodat wij kunnen achterhalen wat de reden hiervan is. Dit kan door te mailen naar leden@kvlo.nl ( graag met lidnummer of n.a.w. gegevens). Je mag natuurlijk ook even bellen op 030-6937676 .
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...