Nieuws

Lijf in beweging deel 4

Terug
De HALO, Laan van Poot, Den Haag (25 minuten). Tv-serie (1973) over de ontwikkeling van het bewegen en de lichamelijke opvoeding in Nederland van onder andere Hans Brian, Bert Spaak, Jan Stekelenburg en Henk Terlingen.

Afgelopen jaar is Kees van Tilborg (momenteel webredacteur van canonlo.nl: de geschiedenissite van de KVLO) in het videoarchief van Beeld en Geluid in Hilversum gedoken. Hierbij is hij op zeven filmpjes uit 1973 van de serie Lijf In Beweging gestuit. Dit is een serie over de ontwikkeling van het bewegen en de lichamelijke opvoeding in Nederland van onder andere Hans Brian, Bert Spaak, Jan Stekelenburg en Henk Terlingen. Een beetje traag (naar onze maatstaven) maar ze geven een mooi tijdsbeeld en veel zaken die destijds benoemd werden, zijn anno nu (helaas) nog steeds actueel. 

De directie van Beeld en Geluid heeft ons toestemming gegeven de filmpjes te publiceren. Dat gaan we doen in zeven (oud-) nieuwsberichten.

Globale inhoud
Deze aflevering is helemaal gewijd aan de Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding. Aan de orde komt de inhoud van het opleidingsprogramma en er zijn beelden van de lessen van toen.
 
 
Beeldvullend

Meer geschiedenis sport en bewegen is te vinden op de canonlo.nl.
Reageren kan hieronder en op KVLOtwitter.
Reacties (1)
Paul Verleg11 jan om 16:40
Geweldige impressie! Kan me de lessen van Leeuwenhoek nog goed herinneren. Altijd met het zogenaamde "lul-ijzer" lesgeven:) Kreeg vaak te horen van hem:"goede verre worp maar helaas ongeldig!" Stapte je net over de lijn:(
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
24
jun
Papendaldagen 2019
Agendapunt bekijken
28
jun
Cursus van Mikken naar Golf op...
Agendapunt bekijken
29
jun
Bewegen met het Jonge Kind -...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...