Nieuws

Minister Slob: vakleerkrachten goede suggestie voor vermindering werkdruk PO!

Terug
Bij de behandeling van de onderwijsbegroting in de Tweede Kamer heeft minister Slob donderdag 7-12-2017 laten weten de inzet van vakleerkrachten voor vermindering van de werkdruk in het PO een goede suggestie te vinden.

Al eerder deed hij dat op 29-11 bij de meet-up en nu als reactie op suggesties en vragen van Rudmer Heerema (VVD).

In de 2e termijn dankte Heerema de minister voor het noemen van de inzet van vakleerkrachten bewegingsonderwijs als goede optie voor de vermindering van de werkdruk van groepsleerkrachten.

De KVLO wil in gesprek met de PO-raad en OCW nadrukkelijk vaart zetten achter het vervolg van het bestuursakkoord bewegingsonderwijs en de realisatie van vakleerkrachten met een 5-jarig groeimodel, mede ter vermindering van de werkdruk in het PO.
 
 
Reacties (5)
Bezoeker 7 dec om 23:10
Hopelijk wordt er een juiste koers bepaald voor een werkelijke behouden vaart.
Leo van Diepen.
Bezoeker 8 dec om 14:32
Ben voor vakleerkrachten op elke school uiteraard. Maar ben wel benieuwd hoe ze dan de werkdruk van de vakleerkrachten willen gaan verminderen. Werk zelf al sinds 1995 als vakleerkracht in het basisonderwijs. Met alle bijkomende taken rondom gezondheid, zorg voor beweging, bewegen op het schoolplein, organiseren naschoolse sportactiviteiten, integreren bewegend leren enz, maak ik meer overuren dan vele collega’s die een groep draaien.
Bezoeker 8 dec om 18:25
Doordat de vakleerkrachten de uren bewegingsonderwijs (gaan) geven hebben de normale leerkrachten die 2-3 uur tijd voor andere zaken. Dit is dus een heel goede manier om hun werkdruk met 2 tot 3 uur te verminderen, zorgt voor beter bewegingsonderwijs en helpt meer docenten LO aan een baan. En het kost de school niets want het kabinet stelt er geld voor beschikbaar.
Bezoeker10 dec om 14:00
Maar dan weet ik nog steeds niet hoe onze werkdruk verminderd gaat worden.
Bezoeker10 dec om 16:40
Tegenwoordig is een groepsleerkracht die de modules op de PABO heeft afgerond ook een " vakleerkracht " , dus die gaat gewoon aan de eigen groep die lessen bewegingsonderwijs geven.Er zal denk ik geen ALO-er worden ingezet. De politiek kan zich hier mooi achter verschuilen.
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
17
mei
Masterclass Mentaal sterk in...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...