Nieuws

Nederlandse ski-kampioenschappen voor schoolteams

Terug
Basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs uit heel Nederland kunnen zich via een regionale voorronde in de disciplines alpine ski & snowboarden, plaatsen voor de grote nationale finale.

Diverse skiclubs in Nederland organiseren op verschillende data in januari en maart in nauwe samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging, de 33e editie van de Nederlandse kampioenschappen voor schoolteams. Basisscholen en scholen uit het voortgezet onderwijs uit heel Nederland kunnen zich via een regionale voorronde in de disciplines alpine ski & snowboarden, plaatsen voor de grote nationale finale
Met de organisatie van deze kampioenschappen wil de Nederlandse Ski Vereniging jongeren enthousiasmeren en kennis laten maken met het skiën en snowboarden in Nederland. Wellicht schuilen er onder de schoolgaande jeugd wel verborgen talenten. Degenen die helemaal ‘wild’ worden van skiën of snowboarden op wedstrijdniveau kunnen zich mogelijk aansluiten bij één van de teams of verenigingen die zich wekelijks in Nederland bezighouden met het wedstrijdskiën of -snowboarden.
 
Vorig jaar vochten er in totaal ruim 650 deelnemers om de felbegeerde titel “Nederlands Schoolteam Kampioen” skiën of snowboard. De voorrondes vinden plaats op verschillende data in januari en maart op negen verschillende locaties. De beste schoolteams van Nederland plaatsen zich via een voorronde voor de grote finale die plaats vind in SnowWorld Zoetermeer op 8 april 2017.
 

Eerste voorronde op sneeuwbaan!


Nieuw dit jaar is de voorronde in SnowPlanet voor het eerst op echte sneeuw!
 

Uitgebreide informatie vind je op https://www.wintersport.nl/nkschoolteams
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...