Nieuws

Nieuwe basisinventarislijst bewegingsonderwijs voor het PO en VO

Terug
Tijdens de Dag van de Sportaccommodaties op 8 maart in Houten heeft Marja Nieuwenhuis namens de KVLO de nieuwe basisinventaris bewegingsonderwijs voor het primair en voortgezet onderwijs (binnen) gepresenteerd.

In een zeer goed gevulde zaal met meer dan 70 aanwezigen werden enkele kritische vragen gesteld en veel woorden van lof geuit over dit nieuwe document. Het document is in samenwerking met de vakwereld gecreëerd . Het is een impuls voor het goed inrichten van zalen voor bewegingsonderwijs om zo kinderen en jongeren goed te kunnen leren bewegen.
 

Dit document heeft een vernieuwde opzet ten opzichte van voorgaande basisinventarislijsten. Er is gekozen voor een documentvorm in plaats van de bekende Excellijsten. In deze nieuwe vorm zijn naast de basisinventarislijsten enkele algemene aandachtspunten benoemd. De bestaande lijsten voor het speellokaal en de VO-buitenaccommodatie zijn niet toegevoegd .

Waarom deze nieuwe vorm?
  • Actieve bevraging van vaksecties/docenten bewegingsonderwijs. De inbreng van vaksecties/docenten bewegingsonderwijs wordt actief gevraagd doordat de basisinventarislijsten niet één-op-één overgenomen kunnen worden in de aanbesteding van gemeenten/onderwijsinstellingen aan leveranciers.
  • Bewust keuzemoment bij vervanging materiaal. Men bestelt bij vervanging mogelijk ‘blind’ van de lijsten zonder goed na te denken welke materialen daadwerkelijk vervangen dienen te worden, of waar budget ingezet zou kunnen worden voor andere/nieuwe materialen.
  • Flexibilisering inrichting. De lijst is flexibel in gebruik omdat binnen de lijst themabudgetten zijn opgenomen voor lokale wensen/innovaties.

Download hier de nieuwe basisinventaris.
Reacties (4)
sporty11 mrt om 15:19
Ziet er goed uit; professioneel. Ben benieuwd in hoeverre er bezuinigd gaat worden op de inhoud van de leerpakketten, omdat daar geen budget bij staat. En... 1 klimrek voor het PO is wel erg weinig.
Marja14 mrt om 12:36
Dank!
Het bedrag voor de leerpakketten staat bij de opsomming van het totaalbedrag op pagina 15.
We gaan de komende tijd ervaren hoe dit document opgepakt wordt, dus alle reacties zijn welkom.
Wim van Gelder16 aug om 15:42
Speelzaal is (nog) niet meegenomen. De meest recente lijst die ik in eigen archief heb is van 2013. Is dat de meest recente? Ook niet geïndexeerd? Ik kan op deze website geen lijst voor speelzaal vinden.
Marja29 aug om 16:45
Dag Wim,
Speelzaal is inderdaad (nog) niet meegenomen.
De meest recente lijst is hier te vinden, onder het kopje downloads: https://www.kvlo.nl/hulp-en-advies/juridisch-onderwijs-cao/onderwijstype-of--thema/thema-arbo-en-huisvesting.html
Dit is de versie van 2013, deze is niet geïndexeerd.
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
24
apr
Symposium Sportspelen
Agendapunt bekijken
24
apr
Info-avond Master Sport- en...
Agendapunt bekijken
18
mei
KVLO Golf Trophy 2019
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...