Nieuws

Reëel normbedrag voor bouw gymzalen in zicht

Terug
De Nederlandse gemeenten stellen geld beschikbaar voor nieuwbouw en vervangende bouw van onderwijshuisvesting. Het beschikbare geld voor lokalen bewegingsonderwijs is al jaren veel te laag..

De Nederlandse gemeenten stellen geld beschikbaar voor nieuwbouw en vervangende bouw van onderwijshuisvesting. Hier vallen ook de lokalen bewegingsonderwijs onder.  Dit bedrag wordt door veel gemeente bepaald op basis van het normbedrag onderwijshuisvesting. Het normbedrag wordt bepaald door de VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeente). Het beschikbare geld voor onderwijshuisvestiging is al jaren veel te laag om goede huisvesting te betalen. Voor de lokalen bewegingsonderwijs is dit dus ook zo.

Via een onderzoek van de VNG lijkt er beweging te komen in de manier waarop het normbedrag wordt bepaald. Hierdoor kan het normbedrag voor lokalen bewegingsonderwijs eindelijk verhoogd worden naar een realistisch bedrag voor goede bewegingsonderwijshuisvesting.

De KVLO blijft zicht inzetten om het normbedrag voor bouwkosten, eerste inrichting en materiële instandhouding lokalen bewegingsonderwijs verder te verhogen. Doel is te komen tot een normbedrag dat aansluit bij het bouwen en inrichtingen van lokalen bewegingsonderwijs die als leerplek én leermiddel leerkrachten kunnen ondersteunen in het goed leren bewegen van de leerlingen.

Meer info>>

 

Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
09
jan
1e Calo-KVLO Kennisevent: Omgaan...
Agendapunt bekijken
09
jan
Calo-KVLO Kennisevent
Agendapunt bekijken
23
jan
Landelijke Studiedag Basislessen...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...