Nieuws

Onderzoek ‘Omgaan met lichamelijkheid en seksualiteit in de LO’

Terug
Gedoe in de kleedkamer, een naaktfoto die circuleert, een leerling die uit de kast komt, een grap over seks die op het randje is, de spanning die soms ontstaat door een aanraking of oogcontact… Allemaal situaties met betrekking tot lichamelijkheid en seksualiteit die je als docent LO meemaakt en die om een adequate reactie vragen.


Het beroepsprofiel LO uit 2017 zegt hierover: “De docent LO gaat integer om met lichamelijkheid en identiteit van de leerlingen.”  Maar wat wordt precies bedoeld met ‘integer omgaan met lichamelijkheid en seksualiteit’? En welke competenties horen daarbij? Dat weten we nog niet, vandaar dat er een onderzoek gestart is om antwoorden te vinden op deze vragen. De mening en ervaring van docenten LO zijn een essentieel onderdeel van het onderzoek. Daarom zijn we op zoek naar docenten LO (po/vo/so) die willen deelnemen. Voor meer informatie en aanmelding, ga naar: https://seksuelegezondheidamersfoort.nl/professionals-en-organisaties/

Esther van der Steeg doet het onderzoek en wordt begeleid door onder andere prof. dr. Kristine de Martelaer (bijzonder hoogleraar van de leerstoel ‘Pedagogiek en onderwijskunde van de lichamelijke opvoeding’) en dr. Nicolette Schipper-Van Veldhoven (lector Sportpedagogiek, Windeheim).

De privacy van leraren is vanzelfsprekend gewaarborgd en desgewenst kan anoniem worden deelgenomen.
 
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
23
sep
Masterclass 'AANSLUITEN!!!!'...
Agendapunt bekijken
01
okt
Themadag sneeuwsporten 2019
Agendapunt bekijken
01
okt
Studieavond ‘Dynamische...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Word nu lid van de KVLO!
  • Blad, nieuwsbrief en site met:
  • Trends en ontwikkelingen
  • Scholing
  • Netwerken en kenniskringen
  • Juridische steun op jouw vakgebied
  • Collectieve verzekeringen
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...