Nieuws

Onderzoek naar bekendheid met DCD

Terug
Oproep van de Rijksuniversiteit Groningen voor een onderzoek naar de bekendheid bij gymleerkrachten met de stoornis Developmental Coordination Disorder (DCD) ..

Geachte gymleerkracht,

Het onderzoek wordt uitgevoerd door de basiseenheid Orthopedagogiek van de Rijksuniversiteit Groningen en het Centrum voor Bewegingswetenschappen van het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Vorig jaar heeft een eerste onderzoek plaatsgevonden naar de bekendheid van zorgprofessionals, ouders, en leerkrachten met DCD en het huidige onderzoek is bedoeld als uitbreiding hiervan. Hiervoor zijn wij op zoek naar gymleerkrachten.

Mocht u vorig jaar aan het onderzoek hebben deelgenomen en dus de vragenlijst al hebben ingevuld, dan verzoeken wij u om dit niet nogmaals te doen.

DCD is een stoornis die voorkomt bij kinderen vanaf 5 jaar. Doordat DCD grote gevolgen kan hebben voor de ontwikkeling van een kind is herkenning, doorverwijzing en behandeling van groot belang. Ook u als gymleerkracht kan te maken krijgen met kinderen met DCD. Wanneer u niet of nauwelijks bekend bent met DCD, is uw deelname ook van groot belang.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe richtlijn omtrent diagnostisering en behandeling van DCD. Om de richtlijn zo goed mogelijk te kunnen implementeren in de praktijk is het belangrijk om te weten welke kennis er op dit moment is omtrent DCD, zodat daarop kan worden ingespeeld, indien nodig. Met uw medewerking willen wij middels dit onderzoek erachter komen in hoeverre de stoornis DCD bekend is onder gymleerkrachten.

Deelname aan dit onderzoek is vrijwillig en de gevraagde gegevens zullen volledig anoniem worden verwerkt. Het onderzoek betreft een online vragenlijst. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 10 minuten van uw tijd in beslag nemen.  Aan het eind van de vragenlijst is er de mogelijkheid om uw e-mailadres achter te laten zodat u op de hoogte kunt blijven van de uitkomsten van het onderzoek.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen via DCDonderzoek@rug.nl.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking. 

Met vriendelijke groet,

Het onderzoeksteam: Dr. Suzanne Houwen (Basiseenheid Orthopedagogiek, Rijksuniversiteit Groningen) Dr. Marina Schoemaker (Centrum voor Bewegingswetenschappen, UMCG/Rijksuniversiteit Groningen)  Kristel Klomp (BA student Orthopedagogiek) Michelle Veldkamp (BA student Orthopedagogiek) Alisha Kollmer (BA student Orthopedagogiek) RuG)
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
21
apr
Physical Education Talk
Agendapunt bekijken
11
mei
Webinar: Ontdekkend leren voetballen
Agendapunt bekijken
17
mei
Masterclass Mentaal sterk in...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...