Nieuws

Op zoek naar beweegidentiteit?

Terug
Beweegidentiteit is wat een persoon definieert als beweger en wat hem daarin van anderen onderscheidt. Topic 1 van LO magazine is aan dit onderwerp gewijd. Maar waarom vinden we het zo belangrijk en interessant? Berend Brouwer (o.a. voorzitter van de KVLO-redactieraad) probeert een antwoord op deze vraag te geven. Wie helpt Berend?

Artikel Op zoek naar beweegidentiteit>>

Berend eindigt met..

Maar hoe dan?
En dan hebben we het nog niet gehad over de vraag hoe je het beste kunt bijdragen aan een positieve ontwikkeling van de beweegidentiteit van de leerlingen.

Elk kind heeft van jongs af aan een beweegidentiteit. Je ziet het direct aan je eigen kinderen of kleinkinderen. Ze klimmen graag overal op, of niet. Ze lopen graag over smalle richeltjes, of niet. Ze schommelen graag, of houden juist graag beide beentjes op de grond. Ze plonzen erin of houden het hoofd liever boven water. De meeste kinderen bewegen graag, elk op hun eigen manier. Dat willen we graag zo houden.

Maar wat kun je dan het beste doen? Ze zo vaardig mogelijk maken? Vooral mikken op behoud en bevestigen van beweegplezier, op intrinsieke motivatie? Of juist praten met leerlingen en leerlingen laten praten met elkaar over hun ervaringen?

Kortom: hier is het laatste woord nog niet over gezegd, ook niet in het magazine. Als dit topic een eerste opstap is naar een uitgebreidere discussie over wat beweegidentiteit is en wat we er mee kunnen dan is het al mooi.

LO1 2021 is hier (voor leden en abonnees) te downloaden.
Reacties (0)
Reageer Reactie plaatsen
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...