Nieuws

Paralympisch talent; heb jij het in je?!

Terug
(Bijdrage: TeamNL) ‘Ik wist niet dat ik het in me had.’ Met deze slogan gaat TeamNL met sportbonden dit najaar weer op zoek naar talentvolle sporters. Op 14 oktober wordt de Paralympische Talentdag georganiseerd.

Vandaag: op zoek naar sportieve jongeren tussen 12 en 35 jaar met een lichamelijke of visuele beperking en ambitie in de sport.
 
Aan de Paralympische Talentdag doen achttien sporten mee, van atletiek tot boccia en van skiën tot rolstoelbasketbal: “We zoeken sporters die juist nog niet actief zijn in een van die sporten. Dit is de gelegenheid om te kijken in welke sport zij, met hun specifieke eigenschappen, het verst kunnen komen. Met hulp van bondscoaches en Paralympiërs zoeken we naar verborgen talentvolle jongeren,” vertelt prestatiemanager Paralympisch TeamNL Ralf van der Rijst.
 
Samen met sportbonden bieden we de meest kansrijke sporters mogelijkheden om direct in het programma van de nationale selectie opgenomen te worden. Als een langere weg nodig is, wordt bekeken welke trainingssituatie het best past.
 
Heb jij een leerling met een lichamelijke of visuele beperking in de klas? Veel mensen met een lichte of juist zware beperking denken dat ze niet voor Paralympische sport in aanmerking komen. Niets is minder waar. Voor sommige sporten is het al mogelijk om deel te nemen als je drie vingers mist of als je een chronische knie- of enkelblessure hebt. Ook met MS of spierziektes kan je op de Paralympische Spelen actief zijn.
 
Baars ontdekt tijdens Paralympische Talentdag
Atlete Lara Baars (22) won bij de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro brons bij het kogelstoten. Pas drie jaar eerder werd ze ontdekt tijdens de Paralympische Talentdag. Baars: “Toen had ik nooit gedacht dat ik een medaille op de Spelen zou winnen. Daar droom je alleen maar van.” Elf jaar deed Baars aan handbal. Tot ze in 2013 een tip kreeg over de zoektocht naar paralympisch talent. Lara heeft een groeistoornis en is 1.24 meter lang. Op de Talentdag deed ze testen voor skiën, zwemmen en atletiek. “Voor de werpnummers van atletiek bleek ik talentvol te zijn. Ik heb atletiek altijd leuk gevonden, dus ik wilde het graag proberen.” Inmiddels leidt Baars al vijf jaar het leven van een topsporter. “Geweldig. Ik raad iedereen aan om mee te doen aan de TeamNL Talentdag. Ik gebruik mijn handicap nu voor iets positiefs. De sport heeft me al veel gegeven.”

Talentdag 2018
Zondag 14 oktober kunnen sporters met een beperking laten zien wat ze in zich hebben tijden de TeamNL Paralympische Talentdag op Papendal. Herken jij een leerling in het bovenstaande profiel? Geef hem of haar dan een Wildcard! Leerlingen kunnen zich aanmelden voor de TeamNL Paralympische Talentdag op www.paralympisch.nl/talentdag of via www.ikwistnietdatikhetinmehad.nl doorlinken. Heb je vragen over een beperking, of wil je Wildcards uitdelen aan je leerlingen zodat zij directe toegang tot de Talentdag krijgen? Neem dan contact op met Sam de Vor via paralympischtalent@nocnsf.nl
 
Ik heb een vraag!
Juridisch
0306937678
Onderwijs
0306937674
Aankomende activiteiten
06
sep
Startdag van de master LO en...
Agendapunt bekijken
15
sep
Leerplanontwikkeling...
Agendapunt bekijken
20
sep
Online cursus ‘Van start met...
Agendapunt bekijken
LO-Magazine
Hèt Magazine vol nieuws,
achtergronden en praktijk...
Lees meer
Is jouw collega al lid?
  • Hoe meer leden we hebben, hoe meer we voor elkaar kunnen krijgen. Ook voor je collega’s die nog geen lid zijn.
  • Lid worden kan via..
Terug naar boven
Een ogenblik geduld alstublieft...